PK: 1 x Goud, 1x Zilver

Vorig weekend vond in Stekene het PK plaats. Landegem was vrij talrijk vertegenwoordigd en dit leverde ook twee medailles op!

Laura en Evelien pakten goud in het dames dubbel B2!

Finol deed het verre van onaardig in de heren enkel C2. Met een parcours vol nipte driesetters verloor hij de finale... in een driesetter :)

 

Proficiat allemaal!

Verslag Malmédy

Bert geniet ondertussen van een welverdiende vakantie, maar liet me nog een verslagje na. Malmédy is het laatste toernooi van 't seizoen, en Landegem was meer dan prima vertegenwoordigd:

Afgelopen weekend stond het laatste badmintontoernooi van dit  seizoen '13-'14 op het programma, het wereldberoemde toernooi van Malmedy. Maar liefst 9 spelers kwamen in het verre Malmedy de Landegemse kleuren verdedigen. De combinatie van kamperen en badmintonnen maakt dit tot het populaire laat-de-vakantie-maar-beginnen-toernooi.

Hoewel het badmintonnen pas zaterdagochtend begon, kwamen de meeste toernooigangers al vrijdagnamiddag toe, om de tenten op te zetten op het terrein achter de sporthal, en om zich in vakantiemodus voor te bereiden op de volgende dag, oa door op het gemakje te barbecueën. 's Avonds was er nog muziek in de tent achter de sporthal, maar de meesten gingen al bij al nog vroeg slapen, met oog op de prestaties van morgen.

Zaterdagochtend hadden sommigen de pech om al vroeg in de ochtend te mogen opdraven, zoals Gert, die dan ook al in de eerste ronde verloor. Anderen hadden dan weer de luxe om wat langer uit te slapen. Dan weer anderen, zeg maar Andreas Ducheyne, stonden om 6u op om een wandeling rond het domein te maken en een kampvuur te maken om zijn melk op te warmen voor bij zijn ontbijt. Een heleboel spelers overleefden de eerste rondes op zaterdag en mochten door naar zondag. Andreas en ik, die voor enkel voor de eerste keer in de B2 moesten spelen, konden goed meespelen, maar verloren beiden zeer nipt onze eerste wedstrijd. Gert speelde als invaller ook nog mee in mix C1, maar moest daar pas zondag mee beginnen. 's Avonds konden we de kwartfinale van de Rode Duivels op groot scherm volgen in de kantine van de sporthal, die meer dan overvol zat met opeengepropte voetbalfans. Iedereen dus, op de paar ongelukkigen na die juist op dit uur moesten spelen, want het toernooi was om 18u nog lang niet gedaan voor vandaag.

 's Avonds hebben we ons nog allemaal samen goed geamuseerd, en door de vele muziek die tot een gat in de nacht bleef doorgaan, was het ook al heel wat later. Misschien niet echt optimaal voor de velen die nog doorgingen naar morgen, maar ook wel eerlijk, want het was voor iedereen laat. Niet alleen, maar ook voor onze tegenstanders van morgen. Zondag speelden zij die nog in het toernooi zaten eenheleboel mooie resultaten bijeen: PJ en Nathan wonnen de HDC2, Laura en Kaat wonnen de DDC2 en Andreas en Laura wonnen MXC2. Ook speelden PJ nog de finale van de HEC2 en Gert met een gelegenheidspartner de finale van de HDC1. Nemo, mijn dubbelpartner, niet van Landegem, behaalde ook nog de halve finale in HED.

Voor exacte uitslagen verwijs ik jullie hier graag door naar de site van toernooi.nl. In de namiddag mocht iedereen zijn tent opruimen, zijn valiezen pakken en vertrekken naar huis, om daar wat slaap in te halen na een geslaagd weekend, zowel op sportief vlak als daarnaast. Tot volgend jaar zou ik zo zeggen!

Ik wens iedereen een prettige vakantie, laad de batterijen op voor volgend seizoen, Luc laat zeker weten wanneer we allemaal terug in de sporthal verwacht worden, tot dan!

Uw reporter ter plaatse, Bert


De (Kerst)Mintons

Om de ‘vakantie’ goed te beginnen, vertrokken we met een kleiner aantal dan gewoonlijk naar Sint-Niklaas. Lennart moest helaas ziek afzeggen, daarom ben ik verslaggever van dienst.

Jelle mocht de spits afbijten met zijn enkel, die hij makkelijk won. Andreas en Bert waren ook in vorm,  de vraag was dan ook wie hen tegen ging houden.  Ze bereikten allebei  redelijk vlot de kwartfinale, waar ze voor het eerst echt getest werden. Andreas rekende af in 3 sets, maar helaas verloor Bert zijn match ook in 3 sets. Daarna was Kelly aan de beurt om te enkelen. Ze speelde een zeer goede match en won die met 11 en 14. Ondertussen had ik mijn enkel ook winnend afgesloten.

Lees meer...

Toernooien, toernooien, toernooien

Er zijn een heleboel toernooien, waarop enkele spelers van BC Landegem regelmatig hun kunnen laten zien. Vanaf april staan er weer heel wat toernooien op het programma, maar de afgelopen drie maand werden ook al mooie prestaties opgetekend. Een overzicht(je)... 

Stekene

In Stekene (B2 - D) was er één vertegenwoordigster. Maar Kelly liet wél netjes winst optekenen in het GD C2 (samen met schoonbroer Kim)!

Brugge

Het internationaal toernooi van Brugge had ook dit jaar weer een sterke bezetting. Thijs ging er al vroeg uit (zowel enkel als dubbel), maar broer Andreas zong het veel langer uit. Als eerste reekshoofd haalde hij de halve finale (verlies tegen de latere winnaar) én haalde finale in 't dubbel samen met Bert. Bert plaatste ook een video hiervan op Facebook (enkel voor vrienden van Bert ;-) ).

Flying Shuttles

't Toernooi van Lochristi is één van de kleinste toernooien: met 7 velden is het niet veel groter dan de sporthal van Landegem. Emma eindigde als vierde in de poule in dames enkel B1. Samen met Iris Hollevoet eindigde ze derde in dubbel. In het gemengd dubbel geraakte ze samen met Buzze  niet uit de poules. 

Thijs had een druk toernooi: als invaller in dubbel B1 geraakte hij met een gelegenheidspartner niet uit de poule. De B2-reeks was meer een kolfje naar zijn hand met winst in enkel en dubbel (met Joren Robbrecht). Ook Andreas deed het fantastisch: als eerste reekshoofd rolde hij knap het hele enkeltoernooi C2 op. Samen met neef Gert leek de weg open naar herendubbel finale, maar struikelden helaas in de poule.

Ook Bert en Lennart haalden het niet in hun poule. Bij de dames ging het heel wat beter: Evelien en Laura wonnen knap het damesdubbel C2! Ook enkel C2 was een kolfje naar de hand van Evelien: in de finale versloeg ze oude bekende Leentje Voet. Laura maakte het de latere winnares in enkel D knap lastig, maar wist het helaas net niet te halen.

In de mix sneuvelden zowel Gert & Kelly als Lennart & Laura in het zicht van de finale.

Gert en Kelly @ ZaffelareAndreas @ ZaffelareThijs @ ZaffelareEmma @ZaffelareBert @ Zaffelare

Meer fotos te vinden op https://www.facebook.com/Nicolas.Kimberley

Regenboogtoernooi Waregem

Op het toptoernooi van Waregem waren er heel wat Landegemnaars aanwezig. Beginnen doen we met twee zeldzame toernooigangers: Bart & Steven. Beide heren schreven zich in voor enkel en dubbel C. Beide heren waren apart niet echt succesvol, maar klopten zich wel tesamen een plek naar de finale, waarin ze in twee sets hun meerdere moesten erkennen.

In de enkel C2 vonden we Jelle en Gert terug. Jelle sneuvelde in de twee ronde, terwijl Gert het uitzong tot in de kwartfinale. In de open C - dubbel was de tweede ronde het eindstation. 

Tenslotte kwam ook Emma in actie. In 't dubbel geraakte ze tot in de kwartfinale, maar in enkel en mix geraakte ze niet voorbij de eerste hindernis. 

Onze vaste toernooigangers, de broertjes Ducheyne, genoten van een welverdiende vakantie ;-)

Challenge Wetteren

Naast het toernooi in Waregem was er ook eentje dichterbij : dat van Wetteren. Lager gerangschikt dan Waregem, maar ook een sterke bezetting. 

In dit toernooi was Laura de rode draad voor BC Landegem. In het enkel D liet ze geen spaander heel van de tegenstand: ze won al haar matchen in twee sets en pakte de overwinning! Ook in dubbel C2, samen met Evelien, was er geen houden aan. Ook hier werd geen enkele set verloren en in de finale klopten ze het eerste reekshoofd kurkdroog met twee keer 13.

Het gemengd dubbel, met Bert, was helaas ietwat minder. Ze wisten 1 van de drie poulematchen te winnen.

Laura @ Wetteren

 

Champ wall PK PBO

Finale GD C2: Laura, Evelien, Bert en Lennart

Finale GD C2

Thijs: Finalist HE B2 en HD B2

Béa en Sylvie: Finalistes DD C2

Béa en Sylvie

Gert en Jelle: finalisten HD D

HD D

En dan nog iemand die niets won, maar eens graag op de foto wou staan:

Emma

 

Er zijn ook actiefoto's genomen, de Landegemse selectie kan u hier vinden.