Verslag toernooi Latem

Dit weekend werd het toernooi van Latem afgewerkt. Dit klein toernooi bood dit jaar 5 euro per gewonnen match aan. Op dit toernooi waren er heel wat spelers van Landegem aanwezig, bij deze een klein overzichtje:

Veelvraat Emma speelde ook hier drie disciplines. In het enkelspel werd ze in de halve finale uitgekegeld door Saskia Vereecke. In't dubbel overleefde ze de poules niet. Samen met Sarina won ze één match en verloor er eentje.  In het gemengd dubbel (met Thijs) won ze de drie poulematchen, om uitgeschakeld te worden in de halve finale. Sarina, die wat last had aan de schouder, verloor onmiddellijk in het enkelspel. In het gemengd dubbel slaagde ze erin één van de drie matchen te winnen.

Thijs zwoegde zich moeizaam naar winst in HD B2. Nu Davy De Grauwe in de B1-reeks meespeelt (en daar geblesseerd uitviel), was de kans een pak groter op toernooiwinst in het enkel. Helaas was het weer njet: C1 Sam Careelmont speelde waarschijnlijk het toernooi van zijn leven door eerst het vierde, dan het tweede reekshoofd en tenslotte Thijs (1ste reekshoofd) te kloppen in enkel B2.

In het dubbel C1 vonden we PJ en Luc terug. Pas om 19u30 mochten ze aantreden, om onmiddellijk de boot in te gaan in een match die een derde set verdiende (11-3 voor en vier setpunten gemist).

Het heren dubbel C2 was geen succes: Gert & Lennart, Bert & Lino Van De Kerckhove en Andreas & Kristof Waeterschoot vlogen er onmiddellijk uit. Ook in het enkelspel eindigde het voor Bert na één match. Andreas sneuvelde na twee enkelmatchen. Het gemengd dubbel ging al wat beter: Hier eindigden Bert en Laura op een knappe tweede plaats.

Evelien en Laura maakten hun status als eerste reekshoofd waar: slechts één match was echt spannend, die ze wonnen met 25-23 in de derde set! Kelly (met Femke Wauters) legde beslag op de derde plaats. Ook in het enkelspel is er geen houden aan Evelien: als eerste reekshoofd rolde ze netjes het toernooi op. De C1-kaart is slechts een kwestie van tijd! Kelly raakte hier niet uit de poules.

In de D-reeks vonden we nog Laura, Gert, Jelle en Niels terug. Jelle en Niels speelden al heel wat beter dan in Pluimplukkers, maar konden dat nét niet omzetten in winst (26-24 in de derde set). Jelle bereikte de kwartfinales enkel om daar te verliezen van Bert Riems (Latem). Diezelfde Bert klopte Gert in de finale.

Bij de dames was Laura er dichtbij, maar verloor de enkelfinale.

Alle toernooien kan je terugvinden via onze toernooikalender. Recent zijn de inschrijvingen voor het PK afgesloten: maar liefst 14 spelers van Landegem hebben zich ingeschreven! Ook zijn de inschrijvingen voor de toernooien van Stekene en de Mintons (Sint-Niklaas) open.