Covid 19 update december

Beste leden

Hieronder de nieuwe maatregelen vanaf december 2020

Mvg

Luc

 

Onderstaande maatregelen gaan in op maandag 30 november tot en met zondag 20 december op basis van het besluit burgemeester van 26 november 2020.

 

Outdoor

Indoor

Zwembad

 

Kinderen tot en met 12 jaar (2008 of later) in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter

+ 12 (2007 of vroeger)

Kinderen tot en met 12 jaar (2008 of later) in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter

+ 12 (2007 of vroeger)

 

Groepsgrootte en densiteit

Max. 50 per groep (incl. begeleiders)

Geen georganiseerde sport. Wel binnen huishouden of met 1 toegestaan nauw contact of max 4 personen.

Max. 50 per groep (10m²/persoon).

Afstand van 1,5 meter tussen elke sportbeoefenaar wordt gegarandeerd.

Niet toegelaten

Niet toegelaten

Contact

Ja

Enkel binnen huishouden of met 1 toegelaten nauw contact.

Neen

Enkel contactloze en individuele bewegingsvormen worden toegestaan

Gebruik kleedkamers en douches

Niet toegelaten

Niet toegelaten

Niet toegelaten

Publiek

1 lid per huishouden van een deelnemer

Niet toegelaten

Niet toegelaten

 

Vanaf maandag 21 december tot en met 4 januari 2021 wordt het verenigingsleven opnieuw volledig stilgelegd en worden alle inrichtingen die behoren tot de sportieve sector integraal gesloten, ongeacht de aard van de activiteit of de leeftijdscategorie.

Reactie toevoegen

Onverantwoord

Beste leden

 

Zoals jullie hieronder kunnen lezen worden door Stad Deinze alle sport  en andere jeugdactiviteiten stopgezet voor onbepaalde duur, ook voor -12 jarigen.
Alleen mogen de eigen sportkampen georganiseerd door Stad Deinze "DOODLEUK" doorgaan?
 
ONVERANTWOORD.

 

 d.d. 29/10/2020

Beste,

Gisteren ontving u van ons reeds een mail i.v.m. bijkomende maatregelen genomen door de stad Deinze.

Deze maatregelen gingen voornamelijk over de indooractiviteiten. De stad Deinze heeft ondertussen ook besloten om alle georganiseerde outdoor activiteiten stil te leggen.

Hier een overzicht van het besluit (in bijlage kan u het besluit terug vinden):

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen die de Vlaamse regering bekendmaakte op 27 oktober, neemt de stad onderstaande aanvullende maatregelen. De maatregelen treden in werking vanaf donderdag 29 oktober 2020 en zijn van onbepaalde duur. Zij worden voor het eerst geëvalueerd op dinsdag 10 november 2020.

  • Het verenigingsleven wordt tijdelijk stopgezet op het grondgebied van de stad (out- en indoor). Onder verenigingsleven wordt verstaan de private en publieke activiteiten van culturele, maatschappelijke, feestelijke, folkloristische, sportieve en recreatieve aard, incl. schooluitstappen en de activiteiten in het kader van jeugdbewegingen. De organisatie van de reeds goedgekeurde outdoor en indoor jeugd- en sportkampen voor kinderen beneden de twaalf jaar vormt de enige uitzondering op deze regel.
  • Alle inrichtingen, in stedelijke of private eigendom, die behoren tot de sportieve sector (out – en indoor), worden gesloten, met uitzondering van deze die behoren tot de professionele sportieve sector en met uitzondering van de gevallen waarin deze inrichtingen dienen voor reeds goedgekeurde jeugd- en sportkampen.
  • Alle inrichtingen verbonden aan de werking van jeugdverenigingen, in stedelijke of private eigendom, worden gesloten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij twijfel.

Dienst Sport & Recreatie

i.o
Van Praet Luc

Diensthoofd Sport & Recreatie

 

 

d;d. 28/10/2020

Beste sporters,

Beste sportclubs,

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen op Vlaams niveau dd. 27/10/2020, neemt de Stad Deinze aanvullende maatregelen waarbij onder meer de georganiseerde vrijetijdsbesteding aan banden wordt gelegd.

Op bevel van de burgemeester worden vanaf donderdag 29/10/2020 alle indoor sportactiviteiten verboden en dit voor onbepaalde duur.

Dat geldt ook voor sporters -12 jaar.

Alvast bedankt voor het begrip!

Dienst Sport & Recreatie

i.o
Van Praet Luc
Diensthoofd Sport & Recreatie

Reactie toevoegen

Heren 1, een bedankje

Zoals jullie in het vorige verslag konden lezen zou de match op 11/03 beslissend zijn voor de titel. Nummer 1 Eikenlo kwam immers op bezoek. Bij verlies waren zij zeker van de titel, bij winst of gelijkspel stonden wij er het beste voor. Voor extra motivatie riep ik dan ook op om zoveel mogelijk te supporteren, elke kleine boost kon immers het verschil geven.

We willen dan ook iedereen van harte bedanken om hier zo massaal op in te gaan! We wonnen de match met 6-2 onder luide aanmoedigingen van iedereen. Dit heeft er absoluut mee voor gezorgd dat we het verschil konden maken.

Zoals de meesten al weten heeft Badminton Vlaanderen ondertussen beslist om de competitie stil te leggen en de kampioenen te bepalen aan de hand van de heenronde. Dit betekent dat wij uiteindelijk –weer- op een tweede plaats zullen stranden. Of we stijgen of niet zal afhangen van de PBO, maar door de overwinning hebben we toch een extra argument om hopelijk alsnog over te gaan naar 1e provinciale. Los hiervan toch even onderstaande screenshot in wat voor ons het enige, échte klassement is:

eindstand 2020

Hopelijk kunnen we volgend seizoen in eerste spelen, maar los hiervan een hele grote merci aan de hele club om zo mee te leven!

Hopelijk tot snel & stay safe!

Jochen

Reactie toevoegen

3H wordt 4H...

Na een kleine wijziging tov vorig seizoen (Jurgen versterkt nu de mannen van 5H in 5de provinciale), spelen we nog steeds met volle goesting in 4de provinciale. Onze bubbel van 5 bestaat uit Jeroen (het ‘jonkie’), Bruno, Wim en ikzelf (de ‘midlifers’) en Frank (de euh.…meest ‘ervarene’ ;-D). Ik meen te mogen spreken voor ons allen als ik zeg dat we spelen voor de leute, maar toch ook evenveel voor de kick van te winnen. Dat hierdoor de dagdagelijkse frustraties en de wekelijkse zich opstapelende calorieën en vetjes hierdoor vakkundig en kordaat weggewerkt worden, is mooi meegenomen.

Nieuw seizoen, vernieuwd klassementsysteem, van 3 naar 4H, scheutje corona erbij… flexibel als we zijn, schikken we ons naar de omstandigheden – voor een enkeling al dan niet na een paar sessies bij een therapeute. Onze ambitie naar goede gewoonte: klimmen naar 3de provinciale en als het even kan alle wedstrijden meedoen zonder blessures (hetgeen de laatste jàren helaas nog niet zo goed is gelukt voor de meesten van ons…).

Soit, de keiharde cijfers dan maar. We zitten met z’n achten in een poule en zouden dus -theoretisch gezien- 7 wedstrijden heen en 7 terug moeten spelen. Van in het begin van het seizoen zagen we de bui al hangen en zouden we content zijn met elke wedstrijd die kan doorgaan. Eind september mochten we Lokerse10H (ja, ze zijn daar met veel) thuis ontvangen. Ik ga niet teveel in detail gaan, maar de dubbels gingen vlot in ons voordeel. Bij de enkels ging het relatief vlot onze kant op, behalve dan bij onze …. meest ervarene… Deze laatste kocht dan ook zijn verlies (én verslag) af bij de groep, door een volledig coronaproof rondje te geven bij Steven. Een stukske cake voor de bezoekers en onszelf zorgde ervoor dat de net weggewerkte calorieën wellicht ter plaatse volledig gecompenseerd werden.

Pluimplukkers9H (ja, daar zijn ze ook met veel) mocht ons op 11 oktober komen bezoeken. Beetje stress in het begin, we speelden immers in de schaduw van de elite van onze club (1D en 1H … en we kunnen toch niet onderdoen hé 😉). Ook hier kan ik zonder veel detail zeggen dat de dubbels in ons voordeel afgewerkt zijn. Frank liet deze keer geen steek vallen bij zijn enkel, de vorige match vermoedelijk nog in gedachte hebbend. Wim redde echter de eer … van de tegenploeg. En ja hoor, ook onze Wim kocht zijn verlies (én verslag) af bij de groep. Wegens de coronatoestanden was Steven intussen genoodzaakt om 23u de deuren te sluiten, waardoor we nog snel zijn laatste voorraad salami en kaasjes verorberden. Dat wil zeggen, éérst de kaasjes en dàn de salami natuurlijk, want Lowie ging weldra binnenkomen… Bij de weg en in naam van alle ploegen: dank Lowie én Luc voor elke keer weer de wedstrijden netjes te volgen en de papierwinkel te verzorgen!!

Intussen was het vijf voor elf en had zelfs onze eerste damesploeg gedaan met spelen, ook 7-1, juust iets langer over gedaan (proficiat! ook aan H1 trouwens: 6-2). Dat werd dan – letterlijk – enen voor onderweg.

Achteraf bekeken was het zelfs vijf voor twaalf want de hele zaak ligt weer minstens 1 maand stil door corona. Wordt hopelijk snel vervolgd.

Er is dan wel geen competitie meer, noch is dubbelspel toegelaten tot nader order (tenzij ge delen van uw thuisbubbel meebrengt), misschien is dit wel dé uitgelezen moment om uw enkelspel wat op te krikken…? Tenzij uw ledematen dat niet (meer) toelaten, bij deze een warme oproep om uw moed bijeen te rapen en gelijk een beheerste zot te komen enkelen. Vrees niet, op onze elitespelers na is onze club niet gekend om zijn enkelspelers. Er zal wellicht wel iemand bereid zijn om één en ander bij te sturen waar nodig of gevraagd. We zijn per slot van rekening een (vrienden)club met breed speelniveau, maak daar gebruik van.

Stay safe!

Christophe

Reactie toevoegen

Heren 1: het seizoen tot dusver

Na de ontelbare (helaas stille) smeekbeden van de trouwe fans én in de hoop dat er vanaf dit seizoen prijzen uitgedeeld worden voor de verslaggevers van dienst presenteer ik iedereen met veel genoegen een update van het seizoen 2019-2020 door de ogen van de eerste herenploeg.

Zoals men zich ongetwijfeld zal herinneren werd vorig jaar na een titanenstrijd de titel op het laatste moment verloren met 1 punt verschil, waardoor het terug een jaar in 2e werd voor ons. De reeksindeling zorgde vooral voor nieuwe ploegen, maar dat het terug zwaar ging worden was vanaf het begin duidelijk. Topfavoriet in de reeks was Eeklo met heel wat ervaring, maar we hoopten toch dat we het hun op zijn minst lastig konden maken. Iedereen keek ernaar uit om weer het beste van zichzelf te geven en de titel deze keer wel binnen te halen!

Lees meer... Reactie toevoegen