Heren 1, een bedankje

Zoals jullie in het vorige verslag konden lezen zou de match op 11/03 beslissend zijn voor de titel. Nummer 1 Eikenlo kwam immers op bezoek. Bij verlies waren zij zeker van de titel, bij winst of gelijkspel stonden wij er het beste voor. Voor extra motivatie riep ik dan ook op om zoveel mogelijk te supporteren, elke kleine boost kon immers het verschil geven.

We willen dan ook iedereen van harte bedanken om hier zo massaal op in te gaan! We wonnen de match met 6-2 onder luide aanmoedigingen van iedereen. Dit heeft er absoluut mee voor gezorgd dat we het verschil konden maken.

Zoals de meesten al weten heeft Badminton Vlaanderen ondertussen beslist om de competitie stil te leggen en de kampioenen te bepalen aan de hand van de heenronde. Dit betekent dat wij uiteindelijk –weer- op een tweede plaats zullen stranden. Of we stijgen of niet zal afhangen van de PBO, maar door de overwinning hebben we toch een extra argument om hopelijk alsnog over te gaan naar 1e provinciale. Los hiervan toch even onderstaande screenshot in wat voor ons het enige, échte klassement is:

eindstand 2020

Hopelijk kunnen we volgend seizoen in eerste spelen, maar los hiervan een hele grote merci aan de hele club om zo mee te leven!

Hopelijk tot snel & stay safe!

Jochen

Reactie toevoegen

Heren 1: het seizoen tot dusver

Na de ontelbare (helaas stille) smeekbeden van de trouwe fans én in de hoop dat er vanaf dit seizoen prijzen uitgedeeld worden voor de verslaggevers van dienst presenteer ik iedereen met veel genoegen een update van het seizoen 2019-2020 door de ogen van de eerste herenploeg.

Zoals men zich ongetwijfeld zal herinneren werd vorig jaar na een titanenstrijd de titel op het laatste moment verloren met 1 punt verschil, waardoor het terug een jaar in 2e werd voor ons. De reeksindeling zorgde vooral voor nieuwe ploegen, maar dat het terug zwaar ging worden was vanaf het begin duidelijk. Topfavoriet in de reeks was Eeklo met heel wat ervaring, maar we hoopten toch dat we het hun op zijn minst lastig konden maken. Iedereen keek ernaar uit om weer het beste van zichzelf te geven en de titel deze keer wel binnen te halen!

Lees meer... Reactie toevoegen

4G naar Stekene

Gisteren vertrokken we met 4G richting Stekene. Enkel vaste speelster Pascale gaf nog eens forfait omdat ze vertoeft in warmere oorden. Nichtje Laura was reserve van dienst.

Ik denk dat één ieder van ons met het gedacht was, dit wordt opnieuw een moeilijke opdracht, Stekene staat boven ons, en zowel hun dames als heren zijn wel sterk.

We begonnen met de dubbels, hierover kunnen we kort zijn. Het was voor zowel de heren Frank en Geert als de dames Béa en Laura vrij vlug over en out. Van spanning was er geen sprake.

Dan begonnen Frank en Béa aan hun enkel. Frank mocht het opnemen tegen Robby, Het werd een spannende 3-setter, maar met winst voor Frank. Béa maakte korte metten met haar tegenstreefster en bingo 2de match punt was binnen.

Nick en ikzelf begonnen ook aan ons enkelspel, hierover kunnen we ook kort zijn, binnen de kortste keren was het ook over en out voor ons, opnieuw zonder spanning.

Tussenstand 4-2

Dus 1 puntje konden we nog rapen als we gelijkspel haalden.

De mixen starten, van mix 1 - Geert en Laura, kan ik weinig zeggen, want ik was op dat moment zelf aan het spelen. Maar aan de punten te zien was het ook vlug over en out, maar deze keer voor de tegenstand (14-21 en 6-21)

Mix 2, Nick en ikzelf, set 1 bingo, set 2 verlies, met gevolg dat 3de set wel heel spannend was en na wat coaching van Frank en Geert .....toch winst met 19-21 in de 3de set. We waren super content, vooral omdat we eigenlijk dit seizoen nog geen enkel mix samen hadden gewonnen.

Eindstand 4-4.

Tevreden team, tevreden ploegkapitein en ook Pascale was content.

verslaggever van dienst: Sylvie-ploegkapitein 4G

 

Reactie toevoegen

Wat spookt 2H uit?

Het werd stilaan tijd om even iets te laten weten over hoe het Heren 2 vergaat. En aangezien onze kapitein dit niet doet, moet iemand anders het maar doen.

Kort samengevat: we zitten op koers om kampioen te worden! We staan vier punten los op onze achtervolgers, met nog 3 matchen te spelen. Alles ziet er dus goed uit.

Dat wil niet zeggen dat elke match even vlot verloopt. We hebben allemaal wel onze ups en downs, maar uiteindelijk valt de pluim altijd aan de goede kant. Dit vaak tot frustratie van de tegenstanders! Met als hoogtepunt onze match in Deinze, waar rond 23.15u een klembord met het wedstrijdblad uit frustratie door de zaal vloog.

Over die pluimen valt trouwens ook wel iets te zeggen: de kwaliteit van de 'kiekens' durft bij sommige ploegen wel wat tegenvallen, met opnieuw als hoogtepunt Deinze. Meppen dat we daar gedaan hebben op die Yonex 10, en toch kregen we die maar net over de helft van het terrein.

Maar soit, dit houdt ons niet tegen om na 9 matchen een heel goed rapport te kunnen voorleggen: 8x winst en 1x gelijk. En daarmee zijn we heel tevreden! Nog 3 wedstrijden te gaan, waarin we nog 3 punten moeten halen om de titel binnen te rijven. We gaan ervoor!

En misschien moet iemand onze kapitein even inlichten wat er gebeurt als we kampioen spelen? 

Reactie toevoegen

4G in Oudegem

Opnieuw een verplaatsing voor 4G, en opnieuw op zondag! Uw vaste reporter stemt met alle plezier in om in te vallen :-)

Er was ook een invalster nodig voor Pascale, en daarvoor had Sylvie Cindy bereid gevonden.
Echter was er van Cindy geen spoor... Bleek dat ze in 3G vaste speler is! En dat betekent dus dat Béa en Sylvie de kuiten mochten insmeren voor drie matchkes.

Deze keer was Oudegem de tegenstander: (voorlopig) eerste in de reeks, waarbij 4G zelf helaas laatste staat.
Maar goed, om degradatie te vermijden moesten er punten worden gepakt!

Lees meer... 1 reactie