Landegem 2H neemt sterke start

In 2e provinciale is Landegem 2H heel goed uit de startblokken geschoten. Op zondag 17 september mochten we afzakken naar Denderleeuw met onze volledige basisploeg. Op papier een moeilijke match, maar de sterspeler van Denderleeuw was ziek, waardoor er kansen voor ons lagen. Bram en ikzelf trokken aan het langste eind in een driesetter in de eerste wedstrijd, en ook Bart en PJ konden de partij winnend afsluiten na een (hoe kon het ook anders) spannende driesetter. 0-2 na de eerste twee wedstrijden, een betere start konden we ons niet wensen. In de derde wedstrijd gingen Bart en Luc nipt onderuit na alweer een driesetter (maar spannend konden we de derde set niet meer noemen). De laatste dubbel werd dan wel weer winnend afgesloten door Lowie en Luc, in 2 sets zowaar. 1-3 na de dubbels, zo'n luxe hadden we vorig seizoen nog niet veel meegemaakt.

De enkels, die allemaal tegelijk werden afgewerkt, werden ook bijna allemaal spannende driesetters. Bram verloor jammer genoeg in 3 sets, met 25-23 in de derde set. Lowie, PJ en ikzelf konden onze enkels wel winnend binnen halen, PJ lukte het zelfs in 2 sets.

2-6, een betere start van het seizoen konden we ons niet wensen, en voor mezelf een mooie start als nieuwe kapitein van het team.

 

Woensdag 4 oktober stond onze 2e wedstrijd gepland, tegen Pluimplukkers deze keer. Groot was onze verwondering dat we een speler met ranking 12 op de lijst zagen staan, maar Gertje wist natuurlijk wie dit was, en het bleek een vroegere B1 te zijn, die na een lange afwezigheid weer is beginnen spelen. PJ was afwezig, en ook Luc moest op het laatste nippertje afzeggen wegens opspelende hamstrings. Geen nood, dan maar onze luxe invallers Gert en Jelle erbij halen.

Gert en Bram schoten de wedstrijd in gang, en konden die ook winnend afsluiten (uiteraard weer in drie sets). Bij Bart en mezelf ging het wat minder vlot in de eerste set. Ondergetekende haalde niet echt het niveau dat nodig was om te winnen. De eerste set werd dan ook verliezend afgesloten, gelukkig kon Bart mij er in de tweede set doortrekken, en konden we er toch een driesetter van maken. En ook deze derde set konden we nipt winnen. Opnieuw 2-0 voor na de eerste 2 wedstrijden.

Jelle en mezelf konden ook de derde wedstrijd winnend afsluiten, in 2 sets zowaar. Zelfs de tegenstander had niet door dat hij al 2 sets verloren had. Lowie en Bart speelden de match van hun leven in de vierde wedstrijd (tegen die vroegere B1), maar jammer genoeg werd er nipt in 3 sets verloren. Toch konden ze met opgeheven hoofd het verld verlaten. Opnieuw 3-1 na de dubbels, het zag er weer mooi uit.

Opnieuw konden de enkels allemaal op hetzelfde moment afgewerkt worden. Nu werden er 3 in 2 sets afgewerkt, slechts 1 match werd in 3 sets beslecht. Jelle had het niet onder de markt met zijn tegenspeler, maar kon in een netpluim toch de motivatie vinden om zijn tegenstander af te maken. Bram haalde de eerste set gemakkelijk binnen, maar had heel wat meer moeite in de 2e set. Na een inhaalrace kon hij deze ook winnend afsluiten. Gelukkig was er geen derde set nodig, want de spieren wilden precies niet meer mee. Lowie mocht tegen Pieter, de vroegere B1, zijn kunnen tonen, speelde een goeie match, maar verloor logischer wijze. Gert was de enige die er een driesetter wilde van maken. Hij verloor de eerste set nipt, won de 2e vlot en kon gelukkig de derde set nipt binnen halen.

Opnieuw een 6-2 overwinning! 4 punten na 2 wedstrijden, we hebben het vroeger anders geweten. We staan ook los op kop, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat de andere ploegen nog geen wedstrijd gespeeld hebben.  We kijken al uit naar onze volgende wedstrijd!

Reactie toevoegen

3G en 3H in begin van't seizoen

Op verzoek van de oude én nieuwe kapitein kruipt uw verslaggever nog eens in de pen. Wie weet volgt een dappere clubgenoot met de exploten van hun ploegen?

In ieder geval: beginnen deden we met 3G. En beginnen mag je letterlijk nemen - op de eerst mogelijke speeldag van't seizoen gingen we op bezoek bij Gentse.
3G heeft een nieuwe kapitein, Lies, en een nieuw samengestelde ploeg.
Die nieuw samengestelde ploeg werd nog wat duidelijk in de twee dubbels. Zowel Jeroen & Wim als Linda & Cindy gingen onderuit in 2 sets.
Ondertussen bewees uw trouwe verslaggever dat zijn pen meer waard is dan z'n racket in het enkelspel. Niet eens in de dubbele cijfers en een droge 3-0 achterstand...

Gelukkig was er nog ex-kapitein Linda. Normaal heeft ze een setje nodig om op te warmen in enkel, maar nu waren er al 2 sets dubbel aan voorafgegaan.
De tweede set werd nog razend spannend, maar ging naar Landegem. 3-1 en de remonte ingezet.

Intussen mocht ex-Gentse speler Jeroen als volleerd enkelspeler op zoek naar het tweede punt van de avond. Altijd handig als je je tegenstander heel goed kent... Ook hier een vlotte winstmatch.
Bij Lies was het heel wat meer zweten geblazen. Set 1 ging nog verloren in verlengingen, maar Lies knokte zich knap terug in de match én won de twee volgende sets!

Lies & mezelf op gemengd 1 en Cindy & Wim op gemengd 2 om de overwinning of toch minstens één punt mee te nemen. Bijna-BV Wim stond voor z'n allereerste mixmatch ooit, en 't was meteen een goede!
Samen met de ervaring van Cindy werd de overwinning in 2 sets vrijgesteld. Nog nooit verloren in gemengd is een mooie statistiek ;-)

Wij daarentegen... wel... het was wat moeilijkers. Set 1 van't kastje naar de muur gespeeld, maar Lies 'kwam voor driesetters'. In een razendspannende tweede set gingen na verlengingen met winst lopen.
Ook set 3 bleef tot halverwege enorm spannend. Na de kantwissel waren er enkele korte punten in ons voordeel. De veer brak, de setwinst naar ons én een 3-5 overwinning!

Bij 3H zijn we terug met 4 vaste spelers: Lowie, Bollie, Lander & mezelf.
Voor de ongoddelijk vroege zondagmatch in Sint-Laureins werd Jeroen als bereidwillige invaller gevonden.
Helaas moest Lander een dag op voorhand afzeggen met een blessure. Gelukkig was kaptein Lowie op't verjaardagsfeestje van Bart én vond hij een bereidwillige voorzitter om ons te helpen depanneren.

Lowie en mezelf speelden een toffe match op HD2. In twee nipte sets trokken we aan het langste einde. Ondertussen waren Luc & Bollie op dubbel 1 in een driesetter beland.
Jammer genoeg niet met positief resultaat. Samen met Jeroen dan maar tegen 2 broers: ook hier vlotte winst in 2 sets. Niels & Lowie helaas de omgekeerde situatie, dus een 2-2 voor enkels.

Onze voorzitter was bereidwillig slachtoffer op enkel 2 om Bollie en Jeroen meer kans te geven. Helaas ging ook Bollie onderuit, terwijl Jeroen zich weer van z'n beste enkelkant liet zien.
Het hing af van Lowie, maar daar stak een tegensputterende nek een stokje voor... Een nipt 5-3 verlies als gevolg. Seizoen is nog lang, kan nog veel gebeuren, ... Alle excuses zijn goed ;-)

Reactie toevoegen

Landegem 2H schrijft (een beetje) geschiedenis!

Woensdag 14 december hebben de heren van 2H een beetje geschiedenis geschreven. In de competitiematch tegen de heren van Hoge Wal behaalden ze een 4-4. Niet het resultaat was uniek, wel de manier waarop dit resultaat werd behaald. De mix van enkele jonge veulens met enkele oudere knarren stond na de dubbels met 0-4 in het krijt. Normaal zijn de dubbels toch de sterktes van dit team. Maar raar maar waar, nadien werden de 4 enkelwedstrijden allemaal winnend afgesloten. En dat was nog bijna nooit gebeurd! Deze unieke prestatie werd afgesloten in de bar met een goe schelleke 'uufdfloake'.

Reactie toevoegen

3G @Buggenhout - een zondags verslag

Op een zonnige zondagmiddag trok 3G naar Buggenhout, dat één schamel puntje boven hen stond in de stand.
Met Lowie, Lies en uw verslaggever was 3G maar liefst 50% versterkt door invallers.

Samen met kapitein Linda, Cindy & Geert probeerden we de twee punten terug te brengen naar Landegem. Op papier een haalbare kaart, maar het moest nog altijd gespeeld worden.

WhatsApp_Image_2023-02-26_at_20.55.43_copy.jpeg

Lees meer... Reactie toevoegen

Titanenduel tegen Ronse

Hier is H1 terug met een kort verslagje van de vorige ontmoeting. Ditmaal ging de trip naar Ronse. Punten pakken zou alvast geen evidentie zijn zeker met Nathan, Jelle en mezelf die niet in optimale gezondheidstoestand verkeerden. Er werd veel gespeculeerd in Kevin z'n auto hoe de avond zou verlopen. De nodige spanning en wil om er het beste van te maken was aanwezig. 

Tijd om er aan te beginnen zowaar met een tactische, nog nooit eerder gebruikte opstelling. Er werd gestart  met de eerste dubbel( Jochen en Kevin) en vierde dubbel ( Nathan en Gert). In de eerste dubbel trad " een vier" op die nog niet meespeelde met deze ploeg. Met de woorden van Jochen " we hebben echt goeie match gespeeld" kan je wel vermoeden dat er gewonnen werd, en dat deden ze ook, 0-1 goed begin. De volgende dubbel verliep stroever en het duo kwam nooit in hun ritme. De eerste set speelden ze een halve set mee en de tweede werd nipt verloren. 1-1 dus. Beloofd een spannende avond te worden en blijven. 

Hierna werden de tweede dubbel( Jochen- Kevin) en de derde dubbel(Jelle-Gert) afgewerkt. Jochen en Kevin wonnen al bij al vlotjes. Bij Jelle en gert was het spanning troef, heel veel vechtlust,inzet, gefrustreerde tegenstanders,stress, en dat restulteerde! Er knap gewonnen door Jelle en Gert met een 28-26 in de derde set. Mooi 1-3 na de dubbels, het geloof was er nu nog meer om de volle buit mee te pakken naar Landegem. 

Na de woorden van motivator jochen werden alle enkels tegerlijkertijd gestart.

Over Nathan z'n enkel kan ik heel kort zijn: een goede tegenstander veegde de kaart met Nathan. Deze match werd met zware cijfers verloren

2-3

Mijn enkel werd nipt verloren met twee keer 20-22

3-3, spanning troef 

Jelle z'n tegenstander speelde vooral tegen zich zelf na de nipt verloren dubbel. De eerste set werd nog nipt gewonnen door Jelle maar de tweede set werd overtuigend gewonnen.

3-4, punt is binnen nu nog de kers op de taart. 

Kevin z'n enkel kon dus voor de volle buit zorgen. De nodige druk gaf Kevin meer goesting om er volledig voor te gaan en de punten te veroveren. Kevin deed wat hij moest doen en zorgde voor de verlossende winstmatch. 

3-5 mooi resultaat. Zo blijven we knap mee aan kop draaien met 8/10 punten. 

Reactie toevoegen