Toernooien, toernooien, toernooien

Er zijn een heleboel toernooien, waarop enkele spelers van BC Landegem regelmatig hun kunnen laten zien. Vanaf april staan er weer heel wat toernooien op het programma, maar de afgelopen drie maand werden ook al mooie prestaties opgetekend. Een overzicht(je)... 

Stekene

In Stekene (B2 - D) was er één vertegenwoordigster. Maar Kelly liet wél netjes winst optekenen in het GD C2 (samen met schoonbroer Kim)!

Brugge

Het internationaal toernooi van Brugge had ook dit jaar weer een sterke bezetting. Thijs ging er al vroeg uit (zowel enkel als dubbel), maar broer Andreas zong het veel langer uit. Als eerste reekshoofd haalde hij de halve finale (verlies tegen de latere winnaar) én haalde finale in 't dubbel samen met Bert. Bert plaatste ook een video hiervan op Facebook (enkel voor vrienden van Bert ;-) ).

Flying Shuttles

't Toernooi van Lochristi is één van de kleinste toernooien: met 7 velden is het niet veel groter dan de sporthal van Landegem. Emma eindigde als vierde in de poule in dames enkel B1. Samen met Iris Hollevoet eindigde ze derde in dubbel. In het gemengd dubbel geraakte ze samen met Buzze  niet uit de poules. 

Thijs had een druk toernooi: als invaller in dubbel B1 geraakte hij met een gelegenheidspartner niet uit de poule. De B2-reeks was meer een kolfje naar zijn hand met winst in enkel en dubbel (met Joren Robbrecht). Ook Andreas deed het fantastisch: als eerste reekshoofd rolde hij knap het hele enkeltoernooi C2 op. Samen met neef Gert leek de weg open naar herendubbel finale, maar struikelden helaas in de poule.

Ook Bert en Lennart haalden het niet in hun poule. Bij de dames ging het heel wat beter: Evelien en Laura wonnen knap het damesdubbel C2! Ook enkel C2 was een kolfje naar de hand van Evelien: in de finale versloeg ze oude bekende Leentje Voet. Laura maakte het de latere winnares in enkel D knap lastig, maar wist het helaas net niet te halen.

In de mix sneuvelden zowel Gert & Kelly als Lennart & Laura in het zicht van de finale.

Gert en Kelly @ ZaffelareAndreas @ ZaffelareThijs @ ZaffelareEmma @ZaffelareBert @ Zaffelare

Meer fotos te vinden op https://www.facebook.com/Nicolas.Kimberley

Regenboogtoernooi Waregem

Op het toptoernooi van Waregem waren er heel wat Landegemnaars aanwezig. Beginnen doen we met twee zeldzame toernooigangers: Bart & Steven. Beide heren schreven zich in voor enkel en dubbel C. Beide heren waren apart niet echt succesvol, maar klopten zich wel tesamen een plek naar de finale, waarin ze in twee sets hun meerdere moesten erkennen.

In de enkel C2 vonden we Jelle en Gert terug. Jelle sneuvelde in de twee ronde, terwijl Gert het uitzong tot in de kwartfinale. In de open C - dubbel was de tweede ronde het eindstation. 

Tenslotte kwam ook Emma in actie. In 't dubbel geraakte ze tot in de kwartfinale, maar in enkel en mix geraakte ze niet voorbij de eerste hindernis. 

Onze vaste toernooigangers, de broertjes Ducheyne, genoten van een welverdiende vakantie ;-)

Challenge Wetteren

Naast het toernooi in Waregem was er ook eentje dichterbij : dat van Wetteren. Lager gerangschikt dan Waregem, maar ook een sterke bezetting. 

In dit toernooi was Laura de rode draad voor BC Landegem. In het enkel D liet ze geen spaander heel van de tegenstand: ze won al haar matchen in twee sets en pakte de overwinning! Ook in dubbel C2, samen met Evelien, was er geen houden aan. Ook hier werd geen enkele set verloren en in de finale klopten ze het eerste reekshoofd kurkdroog met twee keer 13.

Het gemengd dubbel, met Bert, was helaas ietwat minder. Ze wisten 1 van de drie poulematchen te winnen.

Laura @ Wetteren