Knappe resultaten op 't PK!

Wat een weekend. BC Landegem ging en masse naar Rozebroeken voor de Provinciale Kampioenschappen, met een rist brons, zilver en zelfs één gouden medaille tot gevolg.

Samenvatting:

Goud:

 • - Evelien en Bert (GD C2)

Zilver:

 • - Thijs (HE B2, HD B2)
 • - Lennart en Laura (GD C2)
 • - Béa en Sylvie (DD C2)
 • - Gert en Jelle (HD D)

Brons:

 • - Steven en Bart (HD C1)
 • - Luc en Geert (HD C2)
 • - Andreas en Kristof(Danlie) (HD C2)
  • Een uitgebreider verslag bij de Lees meer!
 • In het enkelspel was het jonge geweld prominent aanwezig. Bert en Thijs waren reekshoofd in C2 en B2, terwijl ook Gert, Andreas, Jelle en Emma hun kans waagden.

Van de drie matchen in haar poule wist Emma er ééntje te winnen. Een tweede match had ze zéker moeten winnen (21-4 gewonnen in de eerste set), maar een 'sportieve' tegenstandster besliste daar anders over. Toch een beetje te braaf, ons Emma :)
Gert sneuvelde in de eerste ronde na drie felbevochten sets tegen het tweede reekshoofd. Ook Andreas wist geen match te winnen, terwijl Bert na twee matchen uit het toernooi gebonjourd werd. Enkel Jelle en Thijs wisten zich voor zondag te plaatsen.
Jelle verloor zijn kwartfinale, terwijl Thijs zich kon plaatsen voor de finale. Helaas wist hij deze niet te winnen: hij moest het hoofd buigen na drie zware sets.

In het herendubbel deed ook de iets oudere garde mee. Steven en Bart klopten zich een weg naar de halve finale C1, maar waren daar een maatje te klein voor de latere winnaars.
De dubbel C2 was Landegems gekleurd: Andreas (met Kristof Waeterschoot) gooide Bert en Lennart uit het toernooi in de poulefase om uiteindelijk te stranden in de halve finales. Geert en Luc bereikten eveneens de halve finales, om het daar ook net niet te halen.
In de dubbel D baanden Jelle en Gert zich een weg naar de finale. Helaas konden ze hun toernooi niet bekronen met winst, maar toch mooie prestatie!
Thijs was ook reekshoofd in het dubbel (met Jan Tuerlinckx). Hij won zijn poule van 2(!), na maar liefst vijf uur wachten. Helaas verloor hij ook deze finale: twee keer nét niet dus.

In het dames dubbel speelden Béa en Sylvie hun eerste officieel toernooi. Stress, stress en nog eens stress dus :) Ze baanden zich wel mooi een weg naar de finale, om daar de duimen te leggen tegen het eerste reekshoofd. Zilver is ook heel mooi, zeker als eerste resultaat!
Emma (met Valentine Sonneville) raakte niet door de poules.

Op zondag werden ook nog het gemengd dubbel afgewerkt. In de B1 speelden Emma en Thijs prima matchen, maar moesten hun meerdere erkennen in de latere finalisten.
In het gemengd dubbel wonnen zowel Laura & Lennart, Gert en Shauni (Smash For Fun) en Bert & Evelien hun poules. Vooral Bert en Evelien kropen door het oog van de naald: iedereen had in die poule één match gewonnen, maar zij hadden
2 punten meer gescoord in de matchen. Bert was zelfs al gedoucht toen het mirakel zich voltrok ;-)

In de kwartfinale speelden Bert & Evelien Gert naar huis, om dan zwaar te stunten: het quasi ongeslagen eerste reekshoofd werd in drie sets naar huis gestuurd! In de andere helft waren Laura en Lennart vrij in de kwartfinale en versloegen in de halve finale een Lokers duo.
Een uniek, bevreemdend moment: twee Landegemse koppels strijdend voor de titel. Aan de ene kant leuk (voor de supporters), aan de andere kant minder leuk (je eigen ploegmaats moeten verslaan is nooit leuk).
In deze allerlaatste match van het toernooi bewezen Bert en Evelien de betere te zijn en mogen zich nu Provinciaal Kampioen noemen!

Later deze week worden de foto's gepost, houd de blog zeker in de gaten! ;-)