Verslag Malmédy

Bert geniet ondertussen van een welverdiende vakantie, maar liet me nog een verslagje na. Malmédy is het laatste toernooi van 't seizoen, en Landegem was meer dan prima vertegenwoordigd:

Afgelopen weekend stond het laatste badmintontoernooi van dit  seizoen '13-'14 op het programma, het wereldberoemde toernooi van Malmedy. Maar liefst 9 spelers kwamen in het verre Malmedy de Landegemse kleuren verdedigen. De combinatie van kamperen en badmintonnen maakt dit tot het populaire laat-de-vakantie-maar-beginnen-toernooi.

Hoewel het badmintonnen pas zaterdagochtend begon, kwamen de meeste toernooigangers al vrijdagnamiddag toe, om de tenten op te zetten op het terrein achter de sporthal, en om zich in vakantiemodus voor te bereiden op de volgende dag, oa door op het gemakje te barbecueën. 's Avonds was er nog muziek in de tent achter de sporthal, maar de meesten gingen al bij al nog vroeg slapen, met oog op de prestaties van morgen.

Zaterdagochtend hadden sommigen de pech om al vroeg in de ochtend te mogen opdraven, zoals Gert, die dan ook al in de eerste ronde verloor. Anderen hadden dan weer de luxe om wat langer uit te slapen. Dan weer anderen, zeg maar Andreas Ducheyne, stonden om 6u op om een wandeling rond het domein te maken en een kampvuur te maken om zijn melk op te warmen voor bij zijn ontbijt. Een heleboel spelers overleefden de eerste rondes op zaterdag en mochten door naar zondag. Andreas en ik, die voor enkel voor de eerste keer in de B2 moesten spelen, konden goed meespelen, maar verloren beiden zeer nipt onze eerste wedstrijd. Gert speelde als invaller ook nog mee in mix C1, maar moest daar pas zondag mee beginnen. 's Avonds konden we de kwartfinale van de Rode Duivels op groot scherm volgen in de kantine van de sporthal, die meer dan overvol zat met opeengepropte voetbalfans. Iedereen dus, op de paar ongelukkigen na die juist op dit uur moesten spelen, want het toernooi was om 18u nog lang niet gedaan voor vandaag.

 's Avonds hebben we ons nog allemaal samen goed geamuseerd, en door de vele muziek die tot een gat in de nacht bleef doorgaan, was het ook al heel wat later. Misschien niet echt optimaal voor de velen die nog doorgingen naar morgen, maar ook wel eerlijk, want het was voor iedereen laat. Niet alleen, maar ook voor onze tegenstanders van morgen. Zondag speelden zij die nog in het toernooi zaten eenheleboel mooie resultaten bijeen: PJ en Nathan wonnen de HDC2, Laura en Kaat wonnen de DDC2 en Andreas en Laura wonnen MXC2. Ook speelden PJ nog de finale van de HEC2 en Gert met een gelegenheidspartner de finale van de HDC1. Nemo, mijn dubbelpartner, niet van Landegem, behaalde ook nog de halve finale in HED.

Voor exacte uitslagen verwijs ik jullie hier graag door naar de site van toernooi.nl. In de namiddag mocht iedereen zijn tent opruimen, zijn valiezen pakken en vertrekken naar huis, om daar wat slaap in te halen na een geslaagd weekend, zowel op sportief vlak als daarnaast. Tot volgend jaar zou ik zo zeggen!

Ik wens iedereen een prettige vakantie, laad de batterijen op voor volgend seizoen, Luc laat zeker weten wanneer we allemaal terug in de sporthal verwacht worden, tot dan!

Uw reporter ter plaatse, Bert