Sara Vydt speelt tegenstanders naar huis.

SaraAfgelopen zondag was er de eerste jeugdcup van het seizoen, in Lokeren deed er een kleine delegatie mee van Landegem met Sara als enig meisje bij de -15-jarigen.

Zij speelde in de poules al haar tegenstanders naar huis, in de 5 wedstrijden die ze speelde kwamen die er amper aan te pas, ook in de halve finale en de finale had ze geen enkel probleem waardoor ze met voorsprong de eerste deelname afsloot.

Proficiat Sara de deelname aan vershillende tornooien levert toch resultaat op.

Onze delegatie jongens had meer moeite met hun eerste deelname, blijkbaar haalde ze de afvalschema's niet waardoor kostbare punten verloren gaan.

Alleen Lowie kon zich naar een 7de plaats knokken bij de -17-jarigen wat op zich al een mooie prestatie is.

Alle uitslagen vind je via deze link terug.

Nogmaals proficiat aan Sara voor deze puike prestatie.

 

 

PK jeugd

Op 8/2 organiseerde Wit Wit alweer een kampioenschap, dit keer het PK jeugd.

Landegem vaardigde 4 jeugdspelers af. Bij de jongens U17 speelden Jelle en Andreas enkel en samen ook dubbel. Bij de meisjes speelde Sara enkel in de U13 en Lies in de U15.

Voor Jelle en Andreas begon het al 's morgens vroeg (9.45 in Ronse, na een interclubontmoeting de avond voordien met 1H by the way...). Jelle zat ingedeeld in een poule met 4 waarin ook het 3e reekshoofd Nathan Ghys. Deze partij was de enige verliespartij voor Jelle (2 keer 10, wat toch verdienstelijk is), de andere 2 wedstrijden trok Jelle wel aan het langste eind. Niet voldoende om door te gaan, want Nathan Ghys won dus al zijn poulewedstrijden.

Andreas zat in een poule met slechts 3 spelers waaronder Davy De Grauwe. Deze laatste maakte zijn status van eerste reekshoofd waar door Provinciaal Kampioen te worden. Logisch verlies voor Andreas, de andere wedstrijd won hij met sprekend gemak. Enkeltoernooi over dus.

In de namiddag traden onze vedetten samen aan in het dubbel U17. Er waren slechts 2 andere koppels ingeschreven. Andreas en Jelle waren duidelijk de outsiders. In de eerste wedstrijd stonden ze tegenover Maxime Bosman en Nathan Ghys (een B2 en een C1). De eerste set werd er prachtig spel op hoog niveau aangeboden aan de talrijke toeschouwers, met nipt verlies voor onze youngsters (24-22). Hier zat zeker meer in, maar wellicht heeft op het einde de ervaring toch de doorslag gegeven. De tweede set was er 1 met veel meer fouten (afgedwongen door de hoge druk die de tegenstander legde) en was dus sneller over met slechts 9.

In de tweede wedstrijd stonden ze tegen het eerste reekshoofd (Robbe Baelen en Davy De Grauwe). Op voorhand achtten onze mannen zichzelf kansloos, doch na 3 lange en felbevochten sets, wisten ze wel degelijk met winst af te sluiten. CHAPEAU!!! Nathan Ghys en Maxime Bosman werden uiteindelijk Provinciaal Kampioen dubbel U17.

Onze meisjes dan. De jongste van onze Landegemclan die meespeelde was Sara. Zij werd ingedeeld in een poule met 4, waaronder eerste reekshoofd (en logische latere winnares) Kristien Cool. De eerste wedstrijd stond Sara tegen Lena Libbrecht. Eerder had Sara in de diverse jeugdcuppartijen die ze tegen Lena had gespeeld, recent 1 keer kunnen winnen. Deze keer verloor ze set 1 met duidelijke cijfers (9), won ze set 2 met 13, om vervolgens set 3 met eveneens 13 te ... verliezen. Mits wat minder door het midden te spelen, zat winst er zeker in. Op dat 'door het midden spelen' kom ik later nog terug.

De tweede wedstrijd werd eenvoudig gewonnen, en de derde wedstrijd was tegen Kristien Cool. Hierin haalde Sara 2 keer 10, een score die zeer goed de waardeverhouding weergeeft. 2 verliesmatchen, doch weer heel wat geleerd.

Lies tenslotte zat eveneens in een poule van 4. De eerste wedstrijd tegen Emma Quipor werd in 2 nipte sets verloren. In de tweede wedstrijd stond Lies tegen Linh Eliano. De eerste set won ze nipt met 22-20, om vervolgens in set 2 met duidelijke 8 de boot in te gaan. Enkele tactische richtlijnen van Koen en mezelf, en duidelijk opnieuw beter spel en geloof in zichzelf van Lies, zorgden voor winst in de derde set.

In de derde partij was Faith De Pessemier de tegenstandster. Dit meisje speelt zeer gefocust, beweegt zeer goed en varieert goed in haar slagen. Lies maakte eigenlijk op geen enkel moment kans om de winst te behalen. Ook zij speelde (net als Sara dus) veel te veel door het midden, met als gevolg dat de tegenstander uit een zetel speelde. Dit is de komende weken zeker een werkpunt voor Lies en Sara. Ik ben er echter van overtuigd dat - eens ze meer met verstand gaan spelen - ze (opnieuw) meedoen voor de knikkers.

Eerste jeugdcup in Aalst

Op zondag 22 september werd de eerste ronde van jeugdcup gespeeld in Moorsel bij Aalst. Er kwamen heel wat spelers opdagen, waaronder 2 jonge meiden in het shirt van BC Landegem: Sara in de ME U13 en Lies in de ME U15, beiden tweedejaars in hun reeks.

Bij Sara waren er 10 deelneemsters, opgedeeld in 2 poules van 5. Sara won haar poule zonder wedstrijdverlies, en mocht vervolgens de finale spelen tegen een meisje van Eikenlo waarvoor ze nog een maatje te klein was. Een mooie tweede plaats was dus het resultaat, en wellicht krijgt ze tijdens 1 van de volgende jeugdcups wel de gelegenheid te proberen beter te doen.

Bij Lies waren er 4 poules en ook zij won haar poule zonder wedstrijdverlies. Vervolgens halve finale, jammer genoeg verloren tegen de latere winnaar. Resultaat: gedeelde derde plaats, wat ook een prima start is van dit regelmatigheidscriterium voor de frequente deelnemers (waar Lies echt wel toe behoort). Ook Lies heeft dus een uitdaging voor de komende jeugdcups.

Uiteraard hopen we dat er bij de volgende jeugdcup meer jongelingen zijn die de Landegemse kleuren doen schitteren, al was het maar door hun aanwezigheid en inzet. Angst om bij een eerste deelname onderuit te gaan is volledig ongegrond. De bedoeling is om ervaring op te doen in wedstrijden tegen tegenstanders die nieuw zijn, en dat op zich brengt altijd al iets bij. Op 20 oktober wordt de jeugdcup in Lokeren georganiseerd, en zijn de disciplines enkel, dubbel en gemengd voorzien dankzij de beschikbaarheid van 19 terreinen. De organisatie in Lokeren is ook altijd top, dus als je een jeugdcup wil meedoen, begin dan alvast met deze. Bij vragen contacteer je best Luc of Filip.

Sara en Lies

Landegem @ Jeugdcup!

Ladies aan de top in de jeugdcup: Kato, Lies, Laura en Sara vertegenwoordigden BC Landegem in Buggenhout. En ze deden dat niet onaardig! Laura en Kato eindigden 3de en 4de bij de -17, Lies werd tweede in de tweede finale -15 en Sara werd eerste in de tweede finale. Proficiat dames!

Foto's kan je vinden in ons fotohoekje.

2 die volharden in de boosheid!

2 zijn er die volharden in de boosheid, Brakel was de plaats van afspraak en zoals bij de vorige 2 ontmoetingen waren het terug Lies en Jelle die van de partij waren.
Jelle die voor het eerst als 14-jarige bij -17 deelnam won al zijn wedstrijden in de poule en sneuvelde uiteindelijke in de halve finale met 2 keer 21-19 tegen de latere winnaar.
Lies die ook haar poulewedstrijden vlot won, strandde ook in de halve finale tegen de latere winnaar.
Nogmaals proficiat met jullie sterke prestaties. 
Beiden geven ze het voorbeeld voor onze jeugd, die sterk presteerd overal waar ze aan deelnemen, het wordt dan ook hoog tijd dat onze nieuwe lichting eens toont wat zij in hun mars hebben.
Uitslagen en details zie hiernaast onder tablad jeugdcup.