PK jeugd

Op 8/2 organiseerde Wit Wit alweer een kampioenschap, dit keer het PK jeugd.

Landegem vaardigde 4 jeugdspelers af. Bij de jongens U17 speelden Jelle en Andreas enkel en samen ook dubbel. Bij de meisjes speelde Sara enkel in de U13 en Lies in de U15.

Voor Jelle en Andreas begon het al 's morgens vroeg (9.45 in Ronse, na een interclubontmoeting de avond voordien met 1H by the way...). Jelle zat ingedeeld in een poule met 4 waarin ook het 3e reekshoofd Nathan Ghys. Deze partij was de enige verliespartij voor Jelle (2 keer 10, wat toch verdienstelijk is), de andere 2 wedstrijden trok Jelle wel aan het langste eind. Niet voldoende om door te gaan, want Nathan Ghys won dus al zijn poulewedstrijden.

Andreas zat in een poule met slechts 3 spelers waaronder Davy De Grauwe. Deze laatste maakte zijn status van eerste reekshoofd waar door Provinciaal Kampioen te worden. Logisch verlies voor Andreas, de andere wedstrijd won hij met sprekend gemak. Enkeltoernooi over dus.

In de namiddag traden onze vedetten samen aan in het dubbel U17. Er waren slechts 2 andere koppels ingeschreven. Andreas en Jelle waren duidelijk de outsiders. In de eerste wedstrijd stonden ze tegenover Maxime Bosman en Nathan Ghys (een B2 en een C1). De eerste set werd er prachtig spel op hoog niveau aangeboden aan de talrijke toeschouwers, met nipt verlies voor onze youngsters (24-22). Hier zat zeker meer in, maar wellicht heeft op het einde de ervaring toch de doorslag gegeven. De tweede set was er 1 met veel meer fouten (afgedwongen door de hoge druk die de tegenstander legde) en was dus sneller over met slechts 9.

In de tweede wedstrijd stonden ze tegen het eerste reekshoofd (Robbe Baelen en Davy De Grauwe). Op voorhand achtten onze mannen zichzelf kansloos, doch na 3 lange en felbevochten sets, wisten ze wel degelijk met winst af te sluiten. CHAPEAU!!! Nathan Ghys en Maxime Bosman werden uiteindelijk Provinciaal Kampioen dubbel U17.

Onze meisjes dan. De jongste van onze Landegemclan die meespeelde was Sara. Zij werd ingedeeld in een poule met 4, waaronder eerste reekshoofd (en logische latere winnares) Kristien Cool. De eerste wedstrijd stond Sara tegen Lena Libbrecht. Eerder had Sara in de diverse jeugdcuppartijen die ze tegen Lena had gespeeld, recent 1 keer kunnen winnen. Deze keer verloor ze set 1 met duidelijke cijfers (9), won ze set 2 met 13, om vervolgens set 3 met eveneens 13 te ... verliezen. Mits wat minder door het midden te spelen, zat winst er zeker in. Op dat 'door het midden spelen' kom ik later nog terug.

De tweede wedstrijd werd eenvoudig gewonnen, en de derde wedstrijd was tegen Kristien Cool. Hierin haalde Sara 2 keer 10, een score die zeer goed de waardeverhouding weergeeft. 2 verliesmatchen, doch weer heel wat geleerd.

Lies tenslotte zat eveneens in een poule van 4. De eerste wedstrijd tegen Emma Quipor werd in 2 nipte sets verloren. In de tweede wedstrijd stond Lies tegen Linh Eliano. De eerste set won ze nipt met 22-20, om vervolgens in set 2 met duidelijke 8 de boot in te gaan. Enkele tactische richtlijnen van Koen en mezelf, en duidelijk opnieuw beter spel en geloof in zichzelf van Lies, zorgden voor winst in de derde set.

In de derde partij was Faith De Pessemier de tegenstandster. Dit meisje speelt zeer gefocust, beweegt zeer goed en varieert goed in haar slagen. Lies maakte eigenlijk op geen enkel moment kans om de winst te behalen. Ook zij speelde (net als Sara dus) veel te veel door het midden, met als gevolg dat de tegenstander uit een zetel speelde. Dit is de komende weken zeker een werkpunt voor Lies en Sara. Ik ben er echter van overtuigd dat - eens ze meer met verstand gaan spelen - ze (opnieuw) meedoen voor de knikkers.