Eerste jeugdcup in Aalst

Op zondag 22 september werd de eerste ronde van jeugdcup gespeeld in Moorsel bij Aalst. Er kwamen heel wat spelers opdagen, waaronder 2 jonge meiden in het shirt van BC Landegem: Sara in de ME U13 en Lies in de ME U15, beiden tweedejaars in hun reeks.

Bij Sara waren er 10 deelneemsters, opgedeeld in 2 poules van 5. Sara won haar poule zonder wedstrijdverlies, en mocht vervolgens de finale spelen tegen een meisje van Eikenlo waarvoor ze nog een maatje te klein was. Een mooie tweede plaats was dus het resultaat, en wellicht krijgt ze tijdens 1 van de volgende jeugdcups wel de gelegenheid te proberen beter te doen.

Bij Lies waren er 4 poules en ook zij won haar poule zonder wedstrijdverlies. Vervolgens halve finale, jammer genoeg verloren tegen de latere winnaar. Resultaat: gedeelde derde plaats, wat ook een prima start is van dit regelmatigheidscriterium voor de frequente deelnemers (waar Lies echt wel toe behoort). Ook Lies heeft dus een uitdaging voor de komende jeugdcups.

Uiteraard hopen we dat er bij de volgende jeugdcup meer jongelingen zijn die de Landegemse kleuren doen schitteren, al was het maar door hun aanwezigheid en inzet. Angst om bij een eerste deelname onderuit te gaan is volledig ongegrond. De bedoeling is om ervaring op te doen in wedstrijden tegen tegenstanders die nieuw zijn, en dat op zich brengt altijd al iets bij. Op 20 oktober wordt de jeugdcup in Lokeren georganiseerd, en zijn de disciplines enkel, dubbel en gemengd voorzien dankzij de beschikbaarheid van 19 terreinen. De organisatie in Lokeren is ook altijd top, dus als je een jeugdcup wil meedoen, begin dan alvast met deze. Bij vragen contacteer je best Luc of Filip.

Sara en Lies