2G wint in Stekene

Dag beste mensen,

deze woensdag zakte de 2e gemengde ploeg af naar het verre Stekene om de 1e heenmatch van het seizoen te gaan spelen. Ons ploegje bestond uit alle basisspelers: Linda, Laura, Cindy, Jelle, Gertje en ik. Eenmaal toegekomen in Stekene zagen we voor het eerst de nieuwe sportzaal van Stekene: Een mooi, groot sportcomplex. we warmden wat op en daarna konden we beginnen aan de eerste matchen...

Onze vorige ontmoeting strandde op een 6-2 overwinning, maar deze keer kwam Stekene af met een aantal andere spelers. Dus het was gokken hie het deze keer ging lopen. De spits wed afgebeten door de vaste dubbelkoppels: Jelle met Gertje en Cindy met Laura. De vrouwen haalden vlot de eerste set binnen maar verloren de tweede set met 15 omdat de tegenstanders hun tactiek aanpastten. Ze gaven alles voor de derde set maar de tegenstanders domineerden het spel en zo verloren zij hun wedstrijd in drie sets. Voor Cindy tevens haar 1e verliesmatch dit seizoen, wat een heel mooi resultat is Cindy!! Bij de heren (of jongetjes) ging de eerste set wat minder door te aanvallend spel. Zij gingen de eerste set ten onder met 15. Mits wat aanpassingen aan hun manier van spelen wonnen ze de tweede set met een mooie score van 21-6!!! De derde set bleven ze rustig hun eigen ding doen en deze wonnen ze dan ook met 18!

TUSSENSTAND 1-1

Tijd voor de enkels. Ik mocht beginnen tegen Jan Van Kerckhove, Ducheyne's bese vriend! ik verloor hier de eerste set door zwak spel, maar bleef rustig en haalde de tweede set wel binnen met 13. De sfeer op het veld was geweldig, aangezien er over elk punt gediscusieer kon worden, zelfs als de pluim 20 cm buiten was. Ook de derde set won ik en zo was de eerste heren enkel gespeeld en gewonnen.

Linda speelde een zware wedstrijd tegen Lara, een sympathiek meisje, maar haalde het telksens net niet. Ze verloor met 18 en 20. toch goed gespeeld!

TUSSENSTAND 2-2

Het bleek toch spannender te worden deze keer, en de stress zat er al wat in toen laura en jelle aan hun enkels begonnen. Laura speelde tegen Valerie, en vocht hard, maar de tegnstander wist waar ze laura moest hebben en wonde wedstrijd in 2 sets. Bij jelle kwam het to een driesetter aan tegen Toon, een oude bekende. Hij verloor de eerste maar herpakte zich volledig en won de tweede en derde set.

TUSSENSNATND 3-3

Nu kwam het aan op de mixen! voor een winst moesten we ze allebei winnen en dat wisten we maar al te goed. De 1e mix werd gespeeld door mij en Cindy. We speelden tegen Lara en Jan. We wonnen deze match in een tweesetter zij het wel met niet veel verschil. Zo blijven Cindy en ik al heel het jaar onverslagen in de mix. Bij Gert en Linda ging het ook goed, althans de eerste set: Deze wonnen ze vrij vlot. Maar in de tweede set (met een voorsprong van 19-13) dachten ze: lzten we het wat spannender maken, en het werd een driesetter. De stress zat er echt wel goed in nu, Maar door rustiger spel in de derde set konden ze de 2e mix wel winnen!