Uitschuiver van Heren 2 in Lembeke

Op vrijdag 30 oktober moesten we op bezoek met Heren 2 in Lembeke, wat in het verleden steeds een moeilijke verplaatsing was, en terug bleek te zijn.

Vader en zoon Van Tornhout mochten de 1ste dubbel afwerken maar hadden het moeilijk om hun spel op te dringen.  De eerste set werd gewonnen met 17-21 maar in de tweede set was het nog moeilijker 23-25, maar toch gewonnen.

Ondertussen waren ook Bert en, uw verslaggever van dienst, Geert begonnen aan de 4de dubbel. Het was voor de eerste keer, in competitieverband, dat we samen speelden en dit was te merken in de eerste set. Gewonnen met 19-21 maar zeker niet door het goede spel van ons. In de tweede set liep alles beter en wonnen we vlot met 11-21.  0-2 de start was veel belovend.

Jelle en Finol speelden de 2de dubbel en speelden goed mee maar konden toch niet zo veel inbrengen tegen het solide spel van hun tegenstanders 21-19 en 21-16.

De 3de dubbel speelden Geert en Luc die goed op elkaar ingespeeld zijn. Het werd dan ook een vlotte overwinning met 15-21 en 16-21.  1-3 na de dubbels, nog geen vuiltje aan de lucht.

In de eerste enkel mocht Bert aantreden tegen een muur, genaamd Thomas. Bert heeft dit jaar nog niet het goede ritme te pakken en de punten die wel goed uitgespeeld waren kwamen allemaal terug. Het werd dus een slopende driesetter die gewonnen werd door Thomas met 21-15, 15-21 en 21-14.

Jelle was ondertussen ook begonnen aan zijn enkel tegen Simon.  Jelle had gans de wedstrijd de overhand en won vlot de eerste set met 16-21 en in de tweede set liep hij ook snel 5 punten uit maar op het einde sputterde de motor van Jelle en verloor hij uiteindelijk nog met 23-21. In set 3 zou de beslissing vallen en Jelle deed wat een ploegkapitein moet doen. Vechten tot het einde en winnen.  We hadden al zeker een gelijkspel binnen.

Finol had het moeilijk tegen Sam Goethals en liep steeds achter de feiten aan. Geen gebrek aan inzet bij Finol maar de tegenstander was te sterk. 21-10 en 21-18.

Ik moest dan maar de meubelen zien te redden en het laatste puntje binnenhalen. In de eerste set was daar zeker geen sprake van. Ik werd vakkundig van het kastje naar de muur gespeeld en maakte geen schijn van kans 21-13. In de tweede set werd mijn tegenstander wat nonchalanter en kon ik naar het einde toe dichterbij sluipen maar een misser van formaat zorgde ervoor dat we met een gelijkspel Lembeke moesten verlaten.

Dit was het eerste puntenverlies van het seizoen van Heren 2. Later werd er ook nog verloren tegen Eikenlo maar dat kon je reeds lezen.