Matige start van de terugronde!

Onze dames speelden vorige zondag hun eerste wedstrijd van de terugronde, dit tegen Drive 1D.
De dames van Dendermonde bleken iets meer weerstand te bieden dan in de heenronde waar de onzen met een 3-5 overwinning gingen lopen.
Door de afwezigheid van Jana, die haar 2de week van een 14-daagse stage in militaire dienst tot vervulling bracht en Laura die samen met Bert het gemengde dubbel in Zaffelare met een schitterende eindwinst wisten af te sluiten, werd onze opstelling eens grondig door elkaar gehaald.
Zoals gewoonlijk werd er gestart met Sarina en Emma die rechtstreeks van achter haar boeken kwam om de eerste dubbel af te werken.
Ze hadden zoals gewoonlijk weinig moeite met hun tegenstanders die in 2 korte sets van de baan gespeeld werden.
Vervolgens mocht terug Emma met Evelien de baan op, wat in het verleden een moeilijke combinatie leek, daar werd nu toch een stuk beter samengespeeld, de partij die ze toch verloren in de derde set, eindigde met een 21-23 setstand.
Daarna was het terug de beurt aan Sarina die nog eens met Kaat het terrein op mocht, zij wisten in een spannende 3-setter de winst thuis te houden.
Als laatste dubbel had in een experiment in petto met de gezusjes Joke en Kaat, die beweren dat ze niet met elkaar kunnen spelen.
Bleek dat ze voor hun eerste keer samen een behoorlijke wedstrijd afleverden en voor mij een bevestiging dat ze wel degelijk samen kunnen spelen, wat mij terug de mogelijkheid heeft om andere mogelijke opstelling op papier te pennen.
Na een 2-2 stand werden de enkelwedstrijden gespeeld met Sarina in de eerste en Emma in de 2de enkel, Joke speelde vervolgens het derde en Evelien het 4de enkelspel.
Sarina won vlot haar partij in 2 sets, Emma die al het enkele weken aan wedstrijdritme ontbreekt had het lastig, maar won toch in 2 sets.
Joke verloor haar eerste, won haar 2de set en kwam uiteindelijk iets tekort om ook de derde te winnen.
Evelien die voor de 5-3 winst kon zorgen bleek ook iets te licht in de derde set, waardoor we voor onze eerste ontmoeting in de terugronde op een gelijkspel bleven steken.
Zeker geen slechte wedstrijd, die we even goed met een 7-1 winnend konden afsluiten, al beslisten de tegenstanders daar anders over.
Het stukje cake en de trappist smaakten er niet minder om.