Logische winst tegen de staartploeg!

Maandag jongstleden waren ook de heren van de 1ste ploeg nogmaals aan de slag, na het verlies van 14 dagen terug tegen Vlabad waar een belabberde partij afgeleverd werd hadden we thuis iets recht te zetten en dit tegen de laatste van onze reeks, De Mintons.

Met zeven waren we om dit varkentje eventjes te wassen, als ploeg met ondertussen vervlogen titelambities mochten we deze keer geen steek laten vallen om in de middenmoot van de rangschikking te blijven. Bart en Steven mochten alweer de spits afbijten terwijl ikzelf met Geert aan het 4de dubbelspel begon,voor beide duo’s ging het vlot en in een mum van tijd stond het al 2-0 voor ons.

Daarna was het de beurt aan Jan en Frank die de derde voor hun rekening namen en Thijs mocht met mij de 2de afwerken. Ook Jan en Frank speelden het schoolvoorbeeld van een dubbelwedstrijd, blijven druk zetten totdat de pluim afgemaakt kan worden aan het net waar Frank behoorlijk goed in was maandag. Ook deze partij werd in een kort tijdsbestek afgewerkt. Onze dubbel daarentegen was er eentje van lange duur, met een vlotte winst in de eerste set, nipt verlies in de 2de en een met fouten over beladen derde set werd ons fataal. Jammer voor de stand een 4-0 oogt beter na de dubbels.

Terwijl wij nog de pluimen uit het net aan het vissen waren was Frank al begonnen aan zijn enkelspel, een te duchten tegenstander zo bleek al was daar in de 2de set nog weinig van te merken, met een logisch winst als gevolg. Vervolgens mocht Thijs aan zijn enkelspel beginnen en ook Bart startte met het 3de enkelspel. Bart had niet de minste moeite met zijn overbuur en al vlug was ook deze partij geschiedenis, al zal ze niet in het geheugen blijven plakken daarvoor ging het net iets te vlot. Thijs wist niet wat hij voorhad, de eerste set speelde zijn tegenstander alsof hij voor de eerste keer op een badmintonterrein stond, ook op de supportersbank stelden we ons vragen, het was alsof de B1 van St-Niklaas een acute aanval van “geen goesting” had. Na de set kwam de verklaring, hij kwam vragen welk klassement Thijs had!!!!

Toen hij vernam dat Thijs een B2 was, begon hij te mekkeren dat hij terug niet kon zakken van klassement omdat hij te weinig punten zou verliezen mocht hij de partij weggeven. In de 2de set begon hij dan ook heel anders te spelen en Thijs wist niet wat er gebeurde, met veelvuldig armgezwaai en smoelentrekkerij naar de bank gaf hij duidelijk aan dat er iets niet klopte. met een logisch verlies in de 2de set. na de tweede set en enige info rijker begon hij aan zijn derde, ze gingen beiden hevig van start en het werd alsnog een spannende wedstrijd, al werd de frustratie bij Thijs groter met de minuut en na een zoveelste poging van de B1 om Thijs uit zijn concentratie te brengen ontploften de bom en gaf Thijs “en plain public” zijn ongezouten menig over het gedrag van zijn tegenstander, die er prompt de brui aan gaf en zo Thijs de overwinning schonk.

Steven die blijkbaar onder de indruk was van het gebeuren had het niet onder de markt met zijn D’tje aan de overkant na de ganse eerste set achter te staan wist hij op de valreep deze nog binnen te halen, bleek dat de motor van de overbuur al veel te veel over zijn toeren was gegaan en daardoor kwam hij in de 2de set niet echt meer in het spel voor. Een logisch winst voor de thuisploeg, al zal er in Lokeren waarschijnlijk een sterkere tegenstander klaar staan, dat zien we op 1 april dan wel weer.