Heren 1: het seizoen tot dusver

Na de ontelbare (helaas stille) smeekbeden van de trouwe fans én in de hoop dat er vanaf dit seizoen prijzen uitgedeeld worden voor de verslaggevers van dienst presenteer ik iedereen met veel genoegen een update van het seizoen 2019-2020 door de ogen van de eerste herenploeg.

Zoals men zich ongetwijfeld zal herinneren werd vorig jaar na een titanenstrijd de titel op het laatste moment verloren met 1 punt verschil, waardoor het terug een jaar in 2e werd voor ons. De reeksindeling zorgde vooral voor nieuwe ploegen, maar dat het terug zwaar ging worden was vanaf het begin duidelijk. Topfavoriet in de reeks was Eeklo met heel wat ervaring, maar we hoopten toch dat we het hun op zijn minst lastig konden maken. Iedereen keek ernaar uit om weer het beste van zichzelf te geven en de titel deze keer wel binnen te halen!

We begonnen pas eind oktober aan de competitie, maar hadden wel direct een vliegende start tegen Wit-Wit met 7-1. De toon was gezet, dit niveau moesten we kunnen vasthouden. Onze 2e match was direct de belangrijkste, in en tegen Eikenlo. Hier zouden we snel merken of we aanspraak konden maken op de titel of dat we streden voor de tweede plaats. Al snel werd duidelijk dat we zeker mee konden draaien in zowel de enkels als de dubbels, maar details beslisten over de einduitslag. Hierin was Eeklo de betere en zo werd er 6-2 verloren.

Dit was een domper en betekende dat we vanaf de 2e match reeds op achtervolgen waren aangewezen. Gelukkig werd de knop snel omgedraaid en gingen we vanaf dan voluit om telkens met zo groot mogelijke cijfers te winnen. Het kon op het einde immers aankomen op het wedstrijdsaldo, dus élke wedstrijd was belangrijk. Dit lukt vrij goed, er werd met 7-1 (2x) en 8-0 gewonnen. Het leek er op dat moment dan ook op dat we geen punten zouden laten liggen. Helaas, de laatste match van de terugronde bracht ons naar Hoge Wal, waar we met een halve ploeg (Thijs & Jochen konden helaas niet meespelen) vooral zaten te vechten met onszelf & de zaal. Na maar liefst 6 driesetters konden we gelukkig nog een gelijkspel uit de brand slepen, maar meer zat er hier niet in. Dit puntenverlies was niet ingecalculeerd en gaf ons het gevoel dat het weer een jaar ging worden waar we voor de tweede plaats speelden.

Een week later gebeurde echter waar we niet op gerekend hadden, ook Eeklo had punten laten liggen in hun laatste match! Dit gaf terug een boost om er vol tegenaan te gaan. We speelden achtereenvolgens 6-2, 7-1 & 5-3 waardoor de druk steeds bij Eeklo lag. Ze konden zich ook niet veroorloven om punten te verliezen. Of dit verlammend werkte zullen we nooit weten, maar ze verslikten zich in Gentse, en dus kwamen we plots (virtueel) op een gelijk puntenaantal! Door ons uitstekend wedstrijdsaldo hebben we dus een goede uitgangspositie om de laatste rechte lijn in te gaan. De beslissing zal dus vallen in de onderlinge wedstrijd!

Deze gaat door op woensdag 11/03, we spelen dus uitzonderlijk niet op zondag. Hopelijk zijn de supporters dan ook massaal op post, alle steun is welkom!

Tot slot ook nog het belangrijkste tussenklassement, namelijk dat van de MVP! Net zoals vorig jaar is individuele roem even belangrijk (of belangrijker) dan wat de ploeg doet.

Op plaats 3 hebben we een gelijkspel tussen Nathan & Gert! Hier zullen de laatste matchen dus de doorslag geven.

Op plaats 2 vinden we Andreas terug. Ondanks het feit dat hij dit seizoen zeker A wordt strandt hij op een zucht afstand van onze absolute MVP.

Met verve op kop vinden we namelijk DIRK MOREL!! Deze absolute hoeksteen van de ploeg verloor dit seizoen namelijk nog geen énkele match.

Bedankt Dirk!

Een eervolle vermelding moeten we natuurlijk ook maken van Jelle die nog net iets beter presteerde dan Andreas. Zowel vorig seizoen als dit seizoen verloor hij nog niet één enkel bij de heren! Een fenomenale prestatie, hopelijk maakt hij er 2 seizoenen van. 

Bij deze is iedereen terug op de hoogte, hopelijk zien (en horen) we jullie massaal op 11 maart!

Jochen

Plaats reactie