Einde heenronde 2G

Sylvie moet tegenwoordig enorm zoeken om zes fitte spelers op het veld te krijgen. Wim en Lieve liggen nog in de lappenmand, terwijl Joke (als invalster) haar voet omsloeg. Op de koop toe moest ik afhaken nadat ik letterlijk uitviel op training. Gelukkig was Jan een bereidwillige last-minute invaller, samen met Jackie en Pascale. Ikzelf kruip dan maar in de rol van verslaggever :-)

Met Drive bood er zich weer een stevige tegenstander aan. Deze ploeg bestaat uit enkele ex-Oudegem spelers en een goede bekende (Dieter Peeters). Een lastig avondje, maar je weet natuurlijk nooit.

De traditionele dubbels verliepen helaas niet zo goed. Béa en Pascale speelden nog goed mee in de eerste set, maar in de tweede set gingen ze zwaar kopje onder. Ondertussen verging het Nick en Jackie iets beter. In de eerste set werden de beide heren net iets te laat wakker, om er dan een spannende tweede set van te maken. Helaas bleek de verdediging aan de overkant op belangrijke punten net dat tikkeltje taaier. Onmiddellijk een droge 0-2 op het bord.

De enkels blijven ons minst favoriet onderdeel. Jan kreeg opnieuw een mission impossible: met Dieter (B2) stond er een goede enkelspeler aan de overkant. Nochtans was Jan's recept om te winnen eenvoudig: 'geen fouten maken'. Helaas vergat hij dan ook het stukje 'techniek' en 'snelheid', dat net iets meer was aan de overkant. Ook Nick slaagde er niet in Nick (Drive, C1) te verslaan. Het spelbeeld leek op dat van de dubbel: in de eerste set zwaar achtervolgen om nipt te verliezen, en dan set 2 veel beter mee te doen maar ook nét niet.

We hoopten stiekem op het eerste puntje in de damesenkel. Béa kreeg een zware tegenstandster tegenover zich. Set 1 werd dan nog gewonnen, maar set 2 won de tegenstandster (dankzij coaching aan de zijlijn). Gelukkig behield Béa haar cool en pakte ze verdiend de overwinning! Sylvie onderging helaas in haar enkel de wet van de sterkste.

1-5, de nederlaag een feit, maar dat wil niet zeggen dat er met de klak naar werd gesmeten in de mixen. Jan voelde zich prima in zijn sas en samen met Sylvie werd het een zware wedstrijd. Achteraf bleek dat hij iets té hard had doorgespeeld: hopelijk niet te erg! Waar Sylvie ondertussen de komische noot verzorgde (na 't missen van een pluim: 'Sorry Jan! Maar ge hebt goed gespeeld!') bleven beide teams elkaar in evenwicht houden. Een achterstand in de derde set werd omgezet in een klinkende overwinning! Ondertussen waren Pascale en Jackie met een big smile terug naar de bank gekomen. In een knap én felbevochten mixke tegen een C1-C2 duo wonnen ze het pleit in drie sets!

Straffe prestaties om de ontmoeting af te sluiten! De 3-5 eindstand gaf de correctie verhouding tussen de teams weer. De enkels blijven helaas een werkpunt voor de terugronde. Afgesloten werd er met een 'zwembadduikfoto' door Drive (Hier kan je hun verslag lezen) en een après in de Mixit.