Een gemiste kans

Gisteren zakte de 2de herenploeg af naar Eeklo om de titelfavoriet van dit seizoen te ontmoeten.

Met Bram in de plaats van Frank Boudry om het zestal vol te maken kwamen met enkele minuten vertraging toe aan de Eeklose sporthal.

In de hoop toch een wedstrijd te winnen hadden we onze ploegopstelling een beetje aangepast, Bert die anders met Frank speelt werd nu in de eerste dubbel uitgespeeld samen met Jelle, na een gelijkspel vorige week in Lembeke was onze verwachting om iets te halen in Eeklo tot aan het vriespunt gezakt.

Nathan die samen met mezelf anders de eerste dubbel betwiste mochten nu in de 2de dubbel aantreden.

Bert en Jelle deden tegen alle verwachtingen in goed mee maar verloren uiteindelijk in 2 sets met een miniem verschil, Ikzelf en Nathan hadden in de eerste set meer last met de Yonex Aerosensa 10 pluimen dan met onze tegenstanders die zeker te pakken waren en verloren kansloos onze eerste set, halverwege de 2de set waar onze overbuur Filiep verwoede pogingen deed om ons veel beter aanvallend spel te pareren lukte het hem bijna om één van zijn eigen testikels te gebruiken als shuttle met een lange medische pauze als gevolg.

Na een nipte winst in de 2de set werd er in de derde van kant gewisseld met een 11-10 voorsprong voor onze ondertussen op zijn positieven gekomen Filiep en Erik.

Bij de hervatting van het spel had Nathan te kampen met een acute zenuwaanval of was het misschien de gedachte dat hij al 2 volle sets met een nieuw herbesnaarde racket speelde, met 6 directe fouten als gevolg en als toemaatje werden er ook door mij nog enkele fouten gemaakt in een poging om alsnog het tij te keren, dit met een jammerlijk 21-18 verlies in de derde set, wat we ons achteraf nog gingen beklagen.

Ondertussen waren Bram en Geert al gestart met het vierde dubbelspel, ook zij gebruikten deze om te wennen aan de Yonex shuttles, die er een constante van maken om op het einde van hun snelle vlucht de handrem te gebruiken, zodat je als verdediger deze pluimen niet degelijk kunt terug meppen, met een logisch verlies in 2 sets als gevolg.

Daarna mocht ikzelf terug met Geert de derde dubbel aanvatten, ik had met Geert afgesproken om zoveel mogelijk aan te vallen om het verdedigende werk te vermijden en dat werd zowaar beloond in de eerste set, maar in de euforie dat het uiteindelijk toch lukte vergaten we die af te maken.

Niet zo in set 2 en 3, daar waren onze overburen nog een schim van zichzelf en werd de eerste matchwinst van de avond opgetekend met een  23-21, 7-21 en 11-21 als setstanden.

Bert startte als eerste in het enkelspel en zoals vele van zijn ondertussen gespeelde enkelwedstrijden kon hij ook nu geen vuist maken, het is alsof hij verleerd is hoe je moet winnen, misschien komt er beterschap in de terugronde.

Nathan nam de 2de enkel voor zijn rekening en het bleek al in de eerste set dat het spannend ging worden, nipt verlies in de eerste, nipte winst in de 2de en een nog niptere winst in de derde set met een 2de winstpartij als gevolg.

Ondertussen was ook Jelle de derde en Bram de 4de enkel gestart, Bram had al vlug de eerste set beet en Jelle kreeg een acute “4de matchwinst en gelijkspel kramp” in de benen waardoor het stokte in zijn eerste set, en zijn overbuur de wet liet dicteren.

Ondertussen werden de thuisspelers onrustig en stonden ze angstvallig de laatste partijen van dichtbij te volgen, want een mogelijke puntendeling, ver van onze en zeker hun verwachting ging in de lucht.

Bram had al even vlug zijn 2de set binnen, nadat hij een redelijke achterstand had opgehaald en de derde winstpartij was binnen.

Jelle had het in handen maar blijkbaar was de druk net iets te hoog en kon hij niet voor “de stunt” zorgen die we eigenlijk al in de dubbelwedstrijden hadden moeten binnenhalen.

Blijkt dat overschatting van de tegenstander geen goede voedingsbodem is om aan een wedstrijd te starten, voortaan beginnen we elke wedstrijd met de gedachte dat wij onklopbaar zijn, zien waar we dan uitkomen?

Nog een bijkomende raad aan al onze competitieploegen, misschien is aan te raden om een vriendschappelijke partij te spelen voor uw competitiewedstrijd zodat je beter aan de pluim kan wennen, dat hebben Geert en ik wel bewezen in onze 2de dubbelwedstrijd.