De overwinning lag er voor het grijpen!!!

In de strijd op de koppositie mochten we gisteren opdraven om de mixploeg van 4Ghent partij te geven in Mariakerke.

Met ons type zestal zakten we af naar Bourgoyen om er zoals altijd te proberen de volle buit mee naar huis te nemen.

Emma die eerst nog een 2-tal uurtje ging trainen voor ze er door kwam, een 15-tal minuten later dan het geplande startuur.

Ondertussen waren de eerste 2 wedstrijden al aan de gang, zowel Sarina met Cindy als Thijs met mezelf knokten ons naar eerste setwinst, om vervolgens beiden de 2de met enkele zwakkere momenten weg te geven, om er in de derde een spannende thriller te kunnen van maken.

Wij de heren hadden ondertussen al door hoe we het moesten aanpakken, en speelden de thuisspelers in de derde set naar huis, onze dames vergaten bij een 16-19 stand in de derde set de overwinning binnen te halen, de drang naar de overwinning was blijkbaar te groot en door een reeks knullige fouten gaven ze deze alsnog weg.

Een 1-1 stand na de dubbels, dat hebben we nog al meegemaakt, maar dan meestal door toedoen van onze dames, jammer dat ze deze keer een steek lieten vallen.

Daarna was het de beurt aan Thijs en Emma die de eerste enkelspelen voor hun rekening namen.

Thijs nam een valse start en verloor de eerste set, met beter spel en enkel tactische raadgevingen wist hij set 2 en 3 met 16-21 winnend af te sluiten.

Emma won haar eerste set, verloor haar 2de met voor haar zware cijfers, en kon toch nog vrij gemakkelijk de derde winnen, al had ze behoorlijk last van hoestbuien die een vlotte overwinning mogelijk maakten, of waren de uren training vooraf toch net 'iets' teveel?

Daarna was het de beurt aan Bart en Sarina, waar Bart het mocht opnemen tegen een oude gekende, maar de oude vos was zijn streken nog zeker niet verleerd en stuurde Bart van het kastje naar de muur met lepe trukken die alleen een vos zou gebruiken.

Bart onderging het spel en verloor in 2 sets.

Sarina begon niet echt overtuigend aan haar enkelspel, maar wist toch na enige moeite de eerste set te winnen, na een metale oppepbeurt voor de 2 set ging het iets vlotter waar ze dan uiteindelijk ook nog vrij gemakkelijk won.

Een 2-4 stand met de gemengde dubbels voor de deur dat zag er behoorlijk goed uit.

Ikzelf mocht terug aan de zijde van Emma de eerste mix voor onze rekening nemen, Emma die al veel had gegeven in het enkelspel en al een training achter de rug had, speelde niet met volle overtiuging wat maakte dat we pas op het eind van de eerste set over de tegenstande klommen om deze te winnen.

De tweede werd de heer aan de overkant iets teveel in het spel betrokken en dat bekwam ons niet goed met verlies als gevolg.

De derde set werd er eentje op het scherp van de snee, waar we uiteindelijk met een paar mooie cadeau’s de overwinning toch nog uit handen gaven.

Bart en Cindy waren ook al aan de slag als wij gedaan hadden, een spannende eerste set werd met 27-25 verlies afgesloten, in de 2de deden ze de ganse set mee om de knikkers, maar ook op het eind was de inzet "een leidersplaats in de stand" net iets te hoog en verloren ze ook deze set.

Al bij al mogen we tevreden zijn met een punt in het hol van de leeuw, al waren de klauwen niet zo scherp als we dachten en zat er zeker meer in.

Maar een gedeelde 1ste plaat met Drive daar kunnen we ook mee leven.