Zondag 14u. Een vreemd aanvangsuur dat de specialisten herkennen als "à, da's naar Sint-Niklaas?".

Ditmaal was het 4G dat deze verplaatsing mocht maken. Als invaller-op-zondag reed ik rechstreeks vanuit het verre Tielt. Ook Geert kwam alleen tot daar.
Frank nam zijn verantwoordelijkheid en "laadde zijn bakkie vol met de dametjes" (Whatsapp, 17/01/2020)

De Mintons kwamen met een gevarieerde opstelling aan de start (van D tot B2), terwijl Landegem een puntgave C2-opstelling op de mat kon brengen.

Frank - Geert en Béa - Pascale speelden de eerste matchen van de namiddag.
Bij de heren was er tot diep in de tweede set weinig aan de hand. Maar bij een 18-14 voorsprong werd een punt uit handen gegeven - het keerpunt voor de match.
De set ging nipt verloren en ook in de derde set bleven de Landegemse mannen achter de feiten hollen. Helaas was de eindspurt niet sterk genoeg voor de overwinning.

Bij de dametjes was het zo mogelijk nog spannender: élke set eindigde in verlengingen.
Jammer genoeg bleken de Mintons nét dat tikkeltje cooler en verloren we ook deze nagelbijter.

De enkels moesten dan beterschap brengen, maar daar kreeg Frank een B2 geserveerd.  Een kanonstart en één van de beste enkelsets die uw verslaggever van "Finol" ooit heeft gezien leidde echter tot 21-13 setwinst én een gefrustreerde tegenstander.
Die ging echter in set 2 sneller, preciezer en foutlozer spelen. Dit keer opnieuw een nagelbijter, maar winst voor Mintons.
In de derde set ging het licht langzaam uit, maar Finol mocht opgeheven het terrein verlaten.

Ook bij Béa was het een nipte set, maar het liedje van de namiddag werd gewoon verder gezet: verlies én matchverlies.
Sylvie was hetzelfde lot beschoren: nipte eerste set, duidelijker verlies in set 2.

Heel veel nipte matchen, maar toch stond er al een droge 5-0 op het bord voor de Mintons. Game, set & match dus, we konden enkel nog de eer redden.
Een beetje vreemd om pas te spelen als de match al beslist is, maar uw invaller-verslaggever trok zich daar vrij weinig van aan.
In een vrij eenzijdige enkel werd de tegenstander makkelijk naar huis gestuurd in twee korte sets. 5-1 en eer toch een beetje gered ;-)

In de gemengd dubbels waren het weer twee zeer spannende wedstrijden. Geert & Pascale werden weggeblazen in de eerste set, maar herstelden het evenwicht in set 2.
De derde set was weer ongemeen spannend, maar weer trok de Mintons aan het langste eind.

Sylvie & ik maakten daarentegen een kanonstart en wonnen eenvoudig de eerste set. De volgende set liep het veel stroever: wat meer fouten én een beter spelende tegenstander.
In de derde set leek er opnieuw geen vuiltje aan de lucht met een 9-1 voorsprong. Dat was echter het moment om te beginnen knoeien - we draaiden met amper nog 2 punten voorsprong.
Gelukkig liep het in het tweede deel toch net wat beter: winst én mildering tot een 6-2 einduitslag.