Nog een C2!

Bert & NathanNa Bert heeft nu ook Nathan het C2-klassement behaald. Een finaleplaats in het enkeltornooi van Gullegem is meer dan voldoende! Dikke proficiat en leuk om zo 2012 af te sluiten!Landegem is nog een C2 rijker!

Afgelopen weekend vond het kersttornooi van Torhout plaats. Met maar liefst 22 terreinen en 450 spelers een zeer groot toernooi. Landegem vaardigde heel wat spelers af: Andreas, Nathan, Jelle, Bert, Laura, Thijs, Emma en ikzelf. Een zeer grote afvaardiging in de D dus. Zou het deze keer wel lukken om een klassement te stijgen?

Zaterdag begon met twee rondes enkelspel: Nathan overleefde de eerste ronde niet (tegen de latere finalist), terwijil Jelle en Andreas sneuvelden in de tweede ronde. Laura had, ondanks een héél hoge dosis stress, weinig problemen in haar eerste matchen. Ook Bert en ik kenden maar weinig problemen in de eerste twee rondes. Thijs was in de B2 vrijgesteld in de eerste ronde, en won in de tweede ronde.

De dubbels waren een ander paar mouwen. Jelle en ik geraakten niet uit de poule ( 1 match op 3 winst) en ook Nathan en Andreas haalden het niet ( 2 op 3). Thijs speelde met Nathan Van der Bruggen een prima toernooi, waarin ze slechts sneuvelden in de halve finales.


Zondag werd het vervolg van het enkeltoernooi verdergezet, terwijl ook de mixen werden afgewerkt. Ik speelde samen met Karen (Sentse). We hadden telkens één onzekere set nodig om dan met overtuigende cijfers te winnen. De derde poulematch was er eentje die beklijvend was: lange rally's, drie sets en amper verschil tussen beide teams. Uiteindelijk verloren we na 45 min met 20-22,21-19 en 20-22 om nipt een halve finale te missen... Niet slecht voor een eerste toernooi samen.


Laura en Bert wonnen wél hun poule en de kwartfinales. In de halve finale moesten ook zij de duimen leggen voor het koppel waar wij van verloren. Emma en Thijs haalden het niet in GDB1, en Thijs verloor ook in het enkelspel. Ondertusssen speelden Bert en ik voor een plek in de kwartfinale. Daarin zouden we, mits alles goed ging, tegen elkaar strijden voor een C2-stek. Bert won vlot en ik haalde de bovenhand in de eerste set in mijn partij. Helaas sloeg dan het noodlot toe: het veld naast het terrein stond onder water. Ik ging spectaculair onderuit en kon niet meer verder. Een ambulance kwam er zelfs aan te pas... Jammer einde van een leuk weekend :-(


Bert won dan nog de kwartfinale van mijn tegenstander en was dan al verzekerd van C2. En als toetje won-ie nog eens het toernooi erbij. Een zeer dikke proficiat Bert met je gloednieuwe C2-status! Laura sneuvelde eervol in de kwartfinale, niet slecht voor een eerste enkeltoernooi.


Lennart

 

Eerste B1-ranking in de clubgeschiedenis

Met enige trote mag ik u voorstellen aan onze eerste 2 B1-speelsters in de clubgeschiedenis.

Met name Sarina en Emma moeten zich vanaf 18 januari 2012 officieel als B1-speelsters inschrijven in de te spelen tornooien.

Hierbij wens ik hen nogmaals van harte proficiat en veel doorzettingsvermogen toe, want A-speler worden zal nog heel wat inspanning en training vragen, aan ons om daarvoor te zorgen en hen daarin te steunen.