Play-Offs @Denderleeuw

De race is nog niet gelopen voor sommige van onze competitieploegen: er nemen 3 Landegemse teams deel aan de play-offs.

De tweede damesploeg strijdt voor een plekje in tweede provinciale tegen Pluimplukkers. Ook de tweede herenploeg maakt kans om een reeks hoger te spelen: Buggenhout is hier het obstakel.
Ten slotte krijgt de tweede gemengde ploeg een allerlaatste kans om in derde te blijven: winnen tegen Oudegem is voldoende voor het behoud!

Deze matchen gaan nu zaterdag door in de sporthal van Denderleeuw. 2G komt in actie om 12u, 2D en 2H om 14u. Supporters zijn van harte welkom!

Klassementswijzigingen 1 mei

Andreas
De tweede update van de nieuwe ranking vond plaats op 1 mei. Er zijn niet zoveel verschuivingen als de eerste keer, maar toch enkele mooie stijgers.
Zo is Gert in enkel en dubbel C1, net zoals Jelle. Andreas en Bert stijgen door naar B2 in het enkelspel. Andreas haalt ook B2 in het dubbel.

Ook bij de iets oudere 'jeugd' vallen er twee stijgingen te noteren: Pascale stijgt in dubbel en gemengd naar C2, Bruno stijgt in het enkelspel naar C2.

Dikke proficiat allemaal! Alle wijzigingen kan je hier bekijken.Nieuw rankingsysteem competitie

Vanaf 1 augustus is het nieuwe rankingsysteem in voege getreden. De links naar de standen voor leden van BC Landegem vind je onder competitie -> ranking BBF.Volgend schema is het aantal punten dat je moet verdienen om dat klassement te behalen:

Klassement A B1 B2 C1 C2 D
Punten 2250 1075 600 350 120 -

Deze ranking is vlottend. De punten die meetellen voor je ranking zijn diegene die je verdiend hebt in het afgelopen jaar.

Punten te verdienen bij interclub

Hierbij tellen je beste 8 uitslagen (per discipline) mee. Vanaf nu maakt het niet meer uit tegen welk klassement je speelt, maar wel in welke reeks je uitkomt!

Reeks Gewonnen match Verloren match
3de Liga 120 40
1ste Provinciale 100 33
2de Provinciale 80 27
3de Provinciale 60 20
4de Provinciale 40 13
5de Provinciale 30 10

Punten te verdienen bij toernooien

Dit is iets ingewikkelder: punten hier kan je verdienen naargelang de graad van het toernooi. Je hebt Top, Standard en basetoernooien. Het exact aantal punten hangt dan nog af van het aantal deelnemers in de discipline. Hier tellen je 10 beste uitslagen mee.

Een overzicht van toernooien vind je hier.

 

 

Ranking na 1 maart

Er is veel gezegd en geschreven over de nieuwe ranking, maar nu is het definitief: voor het eerst in de Belgische badmintongeschiedenis heeft elke speler drie klassementen: enkel, dubbel en gemengd. Punten kunnen verdiend worden op toernooien en in competitie. 

Op 1 maart is voor de eerste maal de ranking toegepast. Dit is vooral belangrijk voor ploegkapiteins: ze moeten nu met veel meer klassementen rekening houden. Voor hen zijn speciaal voorbereide Excels voorzien.

Alle wijzigingen voor BC Landegem vind je op deze pagina. Het C2-gehalte van Landegem gaat flink de hoogte in, maar ook daarboven beweegt wat. Thijs wordt -dik verdiend- B1 over de hele lijn, terwijl Bert, Evelien en Andreas de sprong naar C1 maken. 

Na wijziging ben je één jaar beschermd tegen dalen!

PBO Competitie 2013-2014

Het einde van het seizoen is er nog niet (helemaal), maar het volgende seizoen begint nu al vorm te krijgen.


De schema's voor volgend seizoen zijn ondertussen bekend. Landegem 1D treedt aan in derde liga.

Landegem 1H komt uit in 3A, terwijl 2H een niveau zakt: zij komen volgend seizoen uit in 4D. De derde herenploeg mag zich opnieuw bewijzen in 5A.

Landegem 1G bivakkeert in 2B, terwijl 2G een zware brok krijgt met 3A. Onze nieuwe ploeg, Landegem 3D, start in derde provinciale.


Alle info kan je hier bekijken.


Ook de eerste rankings zijn nu opgemaakt. Let op dat dit wel wekelijks wordt aangepast, maar nog geen klassementswijzigingen voortbrengt. Dit om iedereen wat vertrouwd te maken met het nieuwe systeem (en de bugs weg te werken). 


De gefilterde lijsten voor Landegem :

Enkele vaststellingen:
  • De hoogste ranking is voor Emma: plaats 61 in het gemengd. Als ze dit niveau doortrekt, kan Landegem zijn eerste A-ranking ooit laten optekenen!
  • Bij de heren is Thijs de beste. In enkel (153), dubbel (291) en gemengd (253) is hij B1-waardig
  • Bert haalde met enkele knappe overwinningen een mooie 744ste stek in de enkelranking
  • In gemengd dubbel zijn Luc en Bart (443e) goed. Ook een mooie notering voor Wim (1027!)
  • In het damesdubbel hebben we heel wat top-1000 noteringen: Emma, Sarina, Cindy, Evelien, Jana,  Kaat en Laura
  • Damesenkel doen Béa en Sylvie goed mee bovenaan. Die bijna-klassementsstijgingen waren er niet zomaar!