Einde heenronde 4H

Terwijl Couckie van het leven geniet aan de andere kant van de aardbol, speelde 4H nog zijn laatste match van de heenronde. Met Wetteren kwam de leider op bezoek. Winst betekende dat we zélf de eerste plaats overpakten... Maar goed, iets met een vel en een beer uiteraard.

De ploegopstelling lag al even vast, maar moest last-minute worden omgegooid: Luc bleek te ziek om te kunnen meespelen. Een kort teamoverleg later besloten we Niels en Lowie drie matchen te laten spelen. De jeugd aan de macht, nietwaar?

Lowie en ik beten de spits af tegen een C2-C1 duo. De eerste set ging vlot naar ons, maar de motor sputterde in set 2. De derde set was enorm spannend, maar met een ultieme eindsprint behielden we ons perfect rapport in de heenronde! Ook Niels en Geoffrey maakten het razendspannend: Nipt verlies in set 1 met nog niptere winst in set 2 leverde uiteindelijk een makkelijke derde set op!

Vervolgens mocht Gino beginnen aan zijn twee wedstrijden. Aangezien we nog steeds maar één Gino hebben moesten deze dus na elkaar gespeeld worden. De eerste match met Niels ging heel vlot. Zelfs iets te vlot, want de tegenstanders fietsten in no time naar hun eerste winst van de avond. De match met Lowie bleek wel goed uit te draaien en zo haalden we met een 3-1 voorsprong  de enkels.

Ondertussen was ikzelf begonnen met de eerste enkel. De start was verre van denderend: onmiddellijk een 0-12 achterstand en set 1 was al weg. In de tweede set kon ik gelukkig het niveau wat opkrikken en was alles te herdoen. De beslissende set was enorm zenuwslopend: we lieten elkaar amper los en het verschil bleef enorm klein. Gelukkig was het tweede matchpunt het goede: voor mij! 4-1 en punt binnen.

Ondertussen was Niels aan't spelen op de tweede enkel: een slechte eerste set werd gevolgd door een veel betere tweede, die nipt werd verloren. Ook Geoffrey verloor voor het eerst: tegen jong geweld uit Wetteren moest hi de duimen leggen in drie sets. Gelukkig wist Lowie het vijfde punt binnen te halen: een erbarmelijke eerste set werd gevolgd door twee goeie sets, met winst tot gevolg!