Na de ontelbare (helaas stille) smeekbeden van de trouwe fans én in de hoop dat er vanaf dit seizoen prijzen uitgedeeld worden voor de verslaggevers van dienst presenteer ik iedereen met veel genoegen een update van het seizoen 2019-2020 door de ogen van de eerste herenploeg.

Zoals men zich ongetwijfeld zal herinneren werd vorig jaar na een titanenstrijd de titel op het laatste moment verloren met 1 punt verschil, waardoor het terug een jaar in 2e werd voor ons. De reeksindeling zorgde vooral voor nieuwe ploegen, maar dat het terug zwaar ging worden was vanaf het begin duidelijk. Topfavoriet in de reeks was Eeklo met heel wat ervaring, maar we hoopten toch dat we het hun op zijn minst lastig konden maken. Iedereen keek ernaar uit om weer het beste van zichzelf te geven en de titel deze keer wel binnen te halen!

Reactie toevoegen

Het werd stilaan tijd om even iets te laten weten over hoe het Heren 2 vergaat. En aangezien onze kapitein dit niet doet, moet iemand anders het maar doen.

Kort samengevat: we zitten op koers om kampioen te worden! We staan vier punten los op onze achtervolgers, met nog 3 matchen te spelen. Alles ziet er dus goed uit.

Dat wil niet zeggen dat elke match even vlot verloopt. We hebben allemaal wel onze ups en downs, maar uiteindelijk valt de pluim altijd aan de goede kant. Dit vaak tot frustratie van de tegenstanders! Met als hoogtepunt onze match in Deinze, waar rond 23.15u een klembord met het wedstrijdblad uit frustratie door de zaal vloog.

Over die pluimen valt trouwens ook wel iets te zeggen: de kwaliteit van de 'kiekens' durft bij sommige ploegen wel wat tegenvallen, met opnieuw als hoogtepunt Deinze. Meppen dat we daar gedaan hebben op die Yonex 10, en toch kregen we die maar net over de helft van het terrein.

Maar soit, dit houdt ons niet tegen om na 9 matchen een heel goed rapport te kunnen voorleggen: 8x winst en 1x gelijk. En daarmee zijn we heel tevreden! Nog 3 wedstrijden te gaan, waarin we nog 3 punten moeten halen om de titel binnen te rijven. We gaan ervoor!

En misschien moet iemand onze kapitein even inlichten wat er gebeurt als we kampioen spelen? 

Reactie toevoegen

Opnieuw een verplaatsing voor 4G, en opnieuw op zondag! Uw vaste reporter stemt met alle plezier in om in te vallen :-)

Er was ook een invalster nodig voor Pascale, en daarvoor had Sylvie Cindy bereid gevonden.
Echter was er van Cindy geen spoor... Bleek dat ze in 3G vaste speler is! En dat betekent dus dat Béa en Sylvie de kuiten mochten insmeren voor drie matchkes.

Deze keer was Oudegem de tegenstander: (voorlopig) eerste in de reeks, waarbij 4G zelf helaas laatste staat.
Maar goed, om degradatie te vermijden moesten er punten worden gepakt!

3 reacties

Gisteren vertrokken we met 4G richting Stekene. Enkel vaste speelster Pascale gaf nog eens forfait omdat ze vertoeft in warmere oorden. Nichtje Laura was reserve van dienst.

Ik denk dat één ieder van ons met het gedacht was, dit wordt opnieuw een moeilijke opdracht, Stekene staat boven ons, en zowel hun dames als heren zijn wel sterk.

We begonnen met de dubbels, hierover kunnen we kort zijn. Het was voor zowel de heren Frank en Geert als de dames Béa en Laura vrij vlug over en out. Van spanning was er geen sprake.

Dan begonnen Frank en Béa aan hun enkel. Frank mocht het opnemen tegen Robby, Het werd een spannende 3-setter, maar met winst voor Frank. Béa maakte korte metten met haar tegenstreefster en bingo 2de match punt was binnen.

Nick en ikzelf begonnen ook aan ons enkelspel, hierover kunnen we ook kort zijn, binnen de kortste keren was het ook over en out voor ons, opnieuw zonder spanning.

Tussenstand 4-2

Dus 1 puntje konden we nog rapen als we gelijkspel haalden.

De mixen starten, van mix 1 - Geert en Laura, kan ik weinig zeggen, want ik was op dat moment zelf aan het spelen. Maar aan de punten te zien was het ook vlug over en out, maar deze keer voor de tegenstand (14-21 en 6-21)

Mix 2, Nick en ikzelf, set 1 bingo, set 2 verlies, met gevolg dat 3de set wel heel spannend was en na wat coaching van Frank en Geert .....toch winst met 19-21 in de 3de set. We waren super content, vooral omdat we eigenlijk dit seizoen nog geen enkel mix samen hadden gewonnen.

Eindstand 4-4.

Tevreden team, tevreden ploegkapitein en ook Pascale was content.

verslaggever van dienst: Sylvie-ploegkapitein 4G

 

Reactie toevoegen

Zondag 14u. Een vreemd aanvangsuur dat de specialisten herkennen als "à, da's naar Sint-Niklaas?".

Ditmaal was het 4G dat deze verplaatsing mocht maken. Als invaller-op-zondag reed ik rechstreeks vanuit het verre Tielt. Ook Geert kwam alleen tot daar.
Frank nam zijn verantwoordelijkheid en "laadde zijn bakkie vol met de dametjes" (Whatsapp, 17/01/2020)

De Mintons kwamen met een gevarieerde opstelling aan de start (van D tot B2), terwijl Landegem een puntgave C2-opstelling op de mat kon brengen.

Frank - Geert en Béa - Pascale speelden de eerste matchen van de namiddag.
Bij de heren was er tot diep in de tweede set weinig aan de hand. Maar bij een 18-14 voorsprong werd een punt uit handen gegeven - het keerpunt voor de match.
De set ging nipt verloren en ook in de derde set bleven de Landegemse mannen achter de feiten hollen. Helaas was de eindspurt niet sterk genoeg voor de overwinning.

Bij de dametjes was het zo mogelijk nog spannender: élke set eindigde in verlengingen.
Jammer genoeg bleken de Mintons nét dat tikkeltje cooler en verloren we ook deze nagelbijter.

De enkels moesten dan beterschap brengen, maar daar kreeg Frank een B2 geserveerd.  Een kanonstart en één van de beste enkelsets die uw verslaggever van "Finol" ooit heeft gezien leidde echter tot 21-13 setwinst én een gefrustreerde tegenstander.
Die ging echter in set 2 sneller, preciezer en foutlozer spelen. Dit keer opnieuw een nagelbijter, maar winst voor Mintons.
In de derde set ging het licht langzaam uit, maar Finol mocht opgeheven het terrein verlaten.

Ook bij Béa was het een nipte set, maar het liedje van de namiddag werd gewoon verder gezet: verlies én matchverlies.
Sylvie was hetzelfde lot beschoren: nipte eerste set, duidelijker verlies in set 2.

Heel veel nipte matchen, maar toch stond er al een droge 5-0 op het bord voor de Mintons. Game, set & match dus, we konden enkel nog de eer redden.
Een beetje vreemd om pas te spelen als de match al beslist is, maar uw invaller-verslaggever trok zich daar vrij weinig van aan.
In een vrij eenzijdige enkel werd de tegenstander makkelijk naar huis gestuurd in twee korte sets. 5-1 en eer toch een beetje gered ;-)

In de gemengd dubbels waren het weer twee zeer spannende wedstrijden. Geert & Pascale werden weggeblazen in de eerste set, maar herstelden het evenwicht in set 2.
De derde set was weer ongemeen spannend, maar weer trok de Mintons aan het langste eind.

Sylvie & ik maakten daarentegen een kanonstart en wonnen eenvoudig de eerste set. De volgende set liep het veel stroever: wat meer fouten én een beter spelende tegenstander.
In de derde set leek er opnieuw geen vuiltje aan de lucht met een 9-1 voorsprong. Dat was echter het moment om te beginnen knoeien - we draaiden met amper nog 2 punten voorsprong.
Gelukkig liep het in het tweede deel toch net wat beter: winst én mildering tot een 6-2 einduitslag.

Conclusie:
- Met veel nipte matchen koop je weinig
- Verschil met de derde in de stand is echt niet groot
- ... Maar 4G gaat toch nog wat punten moeten pakken!
- 4G hoort gewoon thuis in deze reeks ;-)

Na een koffiekoekske en een Kendo-demonstratie werd de terugrit naar Landegem aangevat. Op naar de volgende!

2 reacties

Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com